Ovo je putnik koji je bez iskustva u letenju prizemljio avion na Floridi: Opisao "situaciju života ili smrti"

Daren Harison (39), koji je preuzeo kontrolu nad malim avionom na Floridi nakon što se njegov pilot onesvestio, rekao je da nije imao vremena za paniku i da je ostao miran tokom cele vožnje

  • 2
Darren Harrison Printskrin: NBC News

Putnik bez iskustva u letenju koji je sleteo malim avionom na Floridu nakon što se pilot onesvestio, opisao je "situaciju života ili smrti" sa kojom se suočio.

Daren Harison (39), koji je bio jedan od dva putnika u avionu, rekao je za NBC News da nije imao vremena za paniku i da je ostao miran tokom celog tog iskustva.

- Neko me je pre neki dan pitao koliki su mi puls ili otkucaji srca bili kada se sve to dešavalo, a ja sam rekao verovatno 90. A na pitanje "a posle, kada je sve bilo gotovo", rekao bih verovatno 160 - rekao je Harison.

- Tek me je "udarilo" kada sam zaustavio avion. Bio sam prilično miran i pribran sve vreme, jer sam znao da je situacija pitanje "života ili smrti". Ili uradite ono što morate da uradite da kontrolišete situaciju ili ćete umreti. I to sam ja uradio - objasnio je Haris kako je ostao pribran tokom neočekivane situacije u kojoj se našao.

Harison, koji je oženjen i očekuje dete, vraćao se sa pecanja na Bahamima. On je novinarki sa kojom je razgovarao takođe otkrio i da je ranije imao noćne more zbog tačno ovakvog scenarija i situacije koju je preživeo.

Na snimku poziva uživo upućenog kontroli vazdušnog saobraćaja u tornju Fort Pirs, može da se čuje kako upozorava: "Imam ozbiljnu situaciju ovde".

- Moj pilot je nekoherentan. Nemam pojma kako da upravljam avionom, ali ostajem na 9100 - saopštio je tornju.

Na pitanje kule za njegov položaj, on je odgovorio "nemam pojma".

- Vidim obalu Floride ispred sebe. A pojma nemam - čuje se na snimku.

Kontrolori letenja i instruktor letenja savetovali su ga kako da prizemlji avion i jednomotornu Cesnu 208 bezbedno spusti na međunarodni aerodrom Palm Bič.

Federalna uprava za vazduhoplovstvo istražuje ovaj incident.

Video: Pilot vozio u rikverc pa spucao banderu: Majstore, jel to Boing nema retrovizore?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA