Lazar iz Srbije pobednik takmičenja u letenju papirnih aviona: "Tako sam srećan, učestvovaću ponovo"

Ove godine je učestvovao rekordan broj takmičara iz preko 60 zemalja

  • 1
Red Bul papir avion papirni avioni prvenstvo Red Bull Paper Wings Lazar Krstić Fičer Foto-montaža: Profimedia/AFP/JOERG MITTER, Shutterstock

Zaljubljenici u papirne avione okupili su se ovog vikenda u Austriji kako bi učestvovali na najprestižnijem takmičenju u ovoj oblasti. Pobednici ovogodišnjeg takmičenja su Srbin Lazar Krstić i Pakistanac Rana Muhamed Usman Said.

Pravila ovog takmičenja su jednostavna i genijalna u isto vreme. Učesnici moraju da se potrude da nateraju aviončić koji je napravljen od papira da leti što dalje, da se što duže zadrži u vazduhu ili da napravi neki umetnički potez dok je u vazduhu.

Ove godine je učestvovao rekordan broj takmičara iz preko 60 zemalja.

U takmičenju na daljinu, gde su piloti imali dva pokušaja da svoj papirni avion bace dalje od 70 metara, Lazar Krstić iz Srbije bio je na vrhu zadatku. Na prethodnom takmičenju 2019. godine, njegov rezultat od 52,28 m bio je dovoljno dobar samo za drugo mesto, ali je od tada usavršavao dizajn aviona, tehniku bacanja, pa čak i fizičku formu.

Red Bul papir avion papirni avioni prvenstvo Red Bull Paper Wings Lazar Krstić Foto: Profimedia/AFP/Philipp Carl Riedl

Njegova taktika se na kraju isplatila i on je potpuno izdominirao u ovoj disiplini. U prvom bacanju dostigao je udaljenost od 57,13 metara, dok je na drugom bio mnogo bolji, čak 61,1metar.

- Stvarno sam želeo ovu pobedu. Naporno sam radio za to i na kraju se isplatilo. To je sjajno iskustvo, jako mi se sviđa. Ja sam takmičarski nastrojen, ali zaista volim da budem i sa drugim ljudima, a ovog puta sam upoznao još više ljudi. Tako sam sreća. Doći ću ponovo - rekao je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA