≫ 

Električar Siniša iznervirao vatrogasca komentarom na snimak požara: Dete ne bi uradilo to što ste vi!

Snimak vatrogasca koji gasi požar na kablu pod naponom šokirao je korisnike društvenih mreža, a pogotovo jednog električara

  • 5

Snimak akcije vatrogasaca iz Prijedora izazvao je pravu buru na društvenim mrežama. Vatrogasci su na svojoj zvaničnoj Facebook stranici postavili video snimak na kojem se vidi kako vatrogasac pokušava da ugasi požar na kablu koji je pod naponom.

Ovo je šokiralo brojne korisnike, a pogotovo jednog Sinišu koji je, sudeći po komentarima vatrogasaca, električar.

- To dete od pet godina ne bi uradilo što ste vi uradili - napisao je Siniša u komentaru na snimak.

Ubrzo mu je stigao odgovor iz vatrogasne službe.

- Ti si prijatelji posao vatrogasca video izdaleka, pri kraju intervencije, kada vi električari dođete da otkopčate objekat sa mreže. I ovog puta se čekalo da isključite napon, što je potrajalo. Požar se odvijao već neko vreme i tinjao je u drvenoj krovnoj konstrukciji, pogađen je prahom da kapanje zapaljenje plastike ne izazove još veći požar izolacije na podu, ali je došlo do dodirivanja kablova i varničenja - odgovorili su vatrogasci.

Odmah se nadovezao Siniša koji je pitao da li je to razlog da vođa tima ugrozi život vatrogasca?

- U hitnim situacijama imate mogućnost da pozovete dežurnog dispečera u elektro-distribuciji i zatraziti isključenje dalekovoda. Ja vrlo dobro znam kako sve to funkcioniše, morate priznati da su ovde debelo pogrešili vođa tima i ovaj vatrogasac. I ako u ovom slučaju ne treba neko posebno znanje, nikad mi neće biti jasno zašto sa vama nikako ne vrše edukaciju iz elektro struke. Barem osnovno da znate, jer najčešći požari su izazvani električnom energijom - naveo je Siniša.

Na to su mu vatrogasci objasnili da su upravo to i učinili.

- Dispečer je pozvan odmah po prijemu dojave - dok smo dolazili, ali nije isključio napon. Poslao je dežurnog da dođe autom (što traje) a nas je "savetovao" da isključimo osigurače. Dežurni se pojavio i video da MORA da iskopča objekat sa mreže ali se udaljio bez objašnjenja. Ispostavilo se da traži trafo stanicu po naselju!!! Sve ovo traje predugo i požar je gašen pp aparatom koji je za to i namenjen, prvi mlaz je već pogasio plamen ali je drugi mlaz bio nešto jači i pomerio kabl i došlo je do varničenja - objasnili su vatrogasci.

Drugi korisnici skočili su odbranu vatrogasaca, savetujući Siniši da krene prvo sa njima na neku intervenciju, pa da pametuje... Siniša im je objasnio da je išao sa vatrogascima na brojne intervencije, te da baš zato i reaguje i poziva da vođa tima "ide na disciplinsku".

Šta vi mislite? Šta je trebalo vatrogasci da urade? Pišite nam u komentarima...

Video: Požar u knjižari u Kneza Miloša: Vatrogasci probijali ulaz i upali u oblak dima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Mick

    20. maj 2022 | 11:20

    Tako je to kad ljudi zabadaju nos gde im nije mesto. Ja sam inace elektrotehničar a radim kao vatrogasac. Prah služi izmedju ostalog i za gašenje požara na elektro instalacijama nominalnog napona do 1000 V a napon u stambenim objektima je 220 V tako da kolege vatrogasci nisu ništa pogrešili. P.S.Mali savet za električara, ne zabadaj nos u nesto sto ne znaš. Svako dobro...

  • Mihajlo

    20. maj 2022 | 11:36

    U ovoj drzavi jos jedino imam poverenje u vatrogasce od drzavnih sluzbi, malo manje u vojsku, Ostalo...

  • Miodrag

    21. maj 2022 | 00:28

    Pitate šta su trebali da urade, trebali su "da ugase" profil na fejsu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA