≫ 

Čuvar zoološkog vrta iza rešetaka "provocirao" lava, čačkao mu zube i štipao ga: Životinja mu otkinula prst

Snimak je na Jutjubu pregledan na desetine hiljada puta

  • 0

Internetom kruži uznemirujući snimak na kojem je prikazano kako je lav odgovorio na "provokacije" čuvara zoološkog vrta Jamajka i otkinuo mu prst.

Naime, čuvar je gurao ruku u metalni kavez provocirajući životinju, a na snimku je prikazano kako ga dodiruje po zubima i štipa po obrazima. Lav, kojem je u jednom trenutku očigledno dosadilo da se s njim "igraju", zgrabio je ruku čuvara koji je potom vrisnuo.

U sledećih nekoliko sekundi, čuvar se svom snagom odgurivao kako bi pokušao da izbavi ruku iz čeljusti životinje, a iza su se nalazili posetioci koji su sve snimali.

Snimak je osvanuo na Jutjub kanalu pod nazivom Jamaica Observer i pogledan je na desetine hiljada puta, a ispod njega su se svi pitali zašto je čuvaru uopšte trebalo da "gura ruke u ograđeni prostor".

- Zaključati životinje samo da bi ljudi mogli da ih gledaju i zabavljaju se, dovoljno je loše, a ruganje životinji bez razloga je i više nego okrutno. Lav je ovde prava žrtva - jedan je od komentara.

Još jedan je napisao: "Ne znam šta me više muči - činjenica da nastavlja da se igra sa lavom približavajući ruku njegovim ustima ili činjenica da su te osobe stajale savršeno mirno i snimale celu stvar".

Naposletku su se oglasili i iz uprave ovog zoološkog vrta gde su objasnili kako je reč o "nesrećnom slučaju koji nikada nije trebalo da se dogodi".

- Radnje koje je prikazao zaposleni zoološkog vrta Jamajka su tragične i ne predstavljaju politiku koje se treba pridržavati u svakom trenutku u ovoj ustanovi. Trenutno pregledavamo video kako bismo sprečili da se ubuduće ovako šta ponovi. Bio je to nesrećan događaj koji nikada nije trebalo da se dogodi. Nadamo se da ćete nastaviti da nas podržavate - napisali su oni.

Video: Lavica sama krenula u lov na bivole: Vratila se samo sa većim parčetom mesa u čeljustima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA