≫ 

Neobičan Ginisov rekorder: Don skoro svakog dana jede burger već 50 godina, prvi pojeo davne 1972. godine

Pojeo ih je više od 32.000 do avgusta prošle godine

  • 0

Don Gorski, stanovnik iz Viskonsina, jeo je po jedan Big mek skoro svakog dana tokom 50 godina, što je više od 32.000 do avgusta prošle godine, prema Ginisovoj knjizi rekorda.

Niz je počeo 17. maja 1972. godine, kada je kupio automobil od svog oca i otišao u Mekdonalds tokom svoje prve vožnje, navodi FDL Reporter.

- U tom trenutku sam rekao: "Verovatno ću ovo jesti do kraja života" - rekao je Gorski za Ginis prošle godine.

Gorski se vratio u taj isti Mekdonalds pre nekoliko dana da proslavi 50 godina skoro svakodnevnog konzumiranja Big meka. Ispred restorana se nalazi znak na kojem stoji: "Čestitamo Donu na 50 godina Meka".

Iako je bilo nekoliko dana kada je pojeo dva ili više Mekdonaldsovih burgera, propustio je osam dana da jede Big Mek, uključujući jednom kada je snežna oluja zatvorila njegov lokalni Mekdonalds 1982. i na dan kada mu je umrla majka.

Njegova ljubav prema Big meku nije samo "lokalna stvar". Pojeo je hamburgere u svih 50 država SAD i u Kanadi. Čak je jeo i Big mekove koje su mu doneli iz drugih zemalja.

On ne planira da prestane da ih jede u skorije vreme.

- Ako dođem do 40.000, za to će mi trebati još 14 godina ili tako nešto - rekao je Gorski za Green Bay ABC filijalu WBAY TV nakon što je došao do 30.000 pojedenih Big mekova.

- Mislim da ljudi ne slave 35.000, tako da ćemo verovatno čekati još 14 godina, a ja ću tada imati 78 godina! Pa ćemo videti kako ću biti tada - rekao je.

Video: Gurmanska i holesterolska atomska bombetina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA