≫ 

Vesna iz JAT-a nije jedina: Još jedna devojčica prisetila se kako je 2009. preživela pad aviona u more

Devojčica iz Francuske je imala samo 12 godina kada se 2009. godine srušio jemenski avion u kojem je bila

  • 0
Bahia Bakari Foto: Profimedia/AFP

Priča o bivšoj stjuardesi Vesni Vulović, koja je jedina preživela pad aviona JAT, legendarna je i dalje šokira ljude. Međutim, ona nije jedina na svetu koja je ovo doživela - kroz slično je prošla i jedna devojčica 2009. godine.

Vulović je imala 23 godine kada je radila kao stjuardesa u avionu JAT-a. Avio je leteo preko Češke (tada Čehoslovačke) 26. januara 1972. na svom putu između Stokholma u Švedskoj i Beograda u Srbiji, kada je došlo do tragedije.

Avio je eksplodirao u tri dela, ubivši sve na letu, sve osim Vesne, koja tog dana nije ni trebalo da bude u avionu. Ne samo da je preživela eksploziju, već i pad sa velike visine bez padobrana.

Vesna Vulović Printskrin: RTS

Vesna tog dana nije ni trebalo da bude u avionu, a avio-kompanija ju je pomešala sa drugom stjuardesom koja se zvala isto. Ona je bila jedina osoba od 28 putnika i članova posade koja je preživela nesreću.

Međutim, ispostavilo se da Vesna Vulović nije jedina osoba koja je preživela pad aviona. Baja Bakari je imala slično iskustvo.

Ona je imala samo 12 godina kada se 2009. godine srušio jemenski avion u kojem je bila.

Na letu Jemen ervejza od Sane u Jemenu do Morona na Komorskim ostrvima bilo je 152 ljudi, uključujući i Bajinu majku - svi su poginuli osim nje.

Skoro 13 godina kasnije, sada 25-godišnja Bakari prisetila se tragičnog događaja i kako ga je preživela.

Bahia Bakari Foto: Profimedia/PHOTOPQR/LE PARISIEN / Newscom

- Sletali smo, počela sam da osećam turbulencije, ali činilo se da ljudi nisu bili zabrinuti. A onda sam osetila električni šok i probudila se u vodi. Ne sećam se šta se desilo između trenutka kad sam sedela u avionu

dok se nisam našla u vodi. Imala sam crnu rupu - rekla je ona na sudu u Parizu 23. maja.

Kada se avion srušio u more, Bakari je dohvatila deo olupine i uz pomoć njega se održala na površini dok nije stigla pomoć.

Bila je u vodi oko 11 sati pre nego što ju je primetio ribar. Spasena je i odvedena u bolnicu, gde su doktori ustanovili da je pretrpela određene povrede.

Video: Pilot vozio u rikverc pa spucao banderu: Majstore, jel to Boing nema retrovizore?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA