≫ 

Zavirite u "Kuću heroja" gde su oborili 8 neverovatnih rekorda za jedan dan: Fabrika za Ginisa

- Naš cilj je da jermenski narod bude na prvom mestu po najvećem broju rekorda upisanih u Ginisovu knjigu rekorda - rekao je direktor "Kuće heroja" Roman Sagradijan.

  • 0

Sportisti amateri koji vežbaju u sportskom centru "kuća heroja" u jermenskom gradu Talinu postavili su osam rekorda "Knjige heroja Jermenije” i prijavili se za još devet ostvarenja za Ginisovu knjigu rekorda.

- Naš cilj je da jermenski narod bude na prvom mestu po najvećem broju rekorda upisanih u Ginisovu knjigu rekorda. I, naravno, nećemo stati na tome, nameravamo da oborimo mnogo različitih rekorda - rekao je direktor "Kuće heroja" Roman Sagradijan.

Roman je istakao da su se učesnici, među kojima najmlađi ima 10 godina, pripremali za događaj nekoliko meseci. Sam Sagradijan je pokušao da postavi svoj sedmi svetski rekord, izvodeći 43 rotacije na horizontalnoj traci na pojasu za minut.

Zauzvrat, 12-godišnji Manvel Sagradijan izjavio je da je dugo želeo u knjigu dostignuća: zbog rekorda trenirao je skoro tri meseca, a tokom vežbi za događaje bio je veoma fokusiran:

- Moj rekord je okretanje lopte nogama. Morao sam 104 puta. Uradio sam 104 puta i bio sam upisan kao svetski rekorder. Da budem iskren, dugo sam radio do juna, biće tri meseca. Bio sam pod velikim stresom, ali sam pobedio i uspeo sam da postignem cilj, ono što sam želeo - podelio je dečak.

Svih osam rekorda registrovala je komisija "Knjiga heroja Jermenije” i njen vođa Vardan Tovmasijan. Sagradijan je takođe poslao prijave za još devet rekorda u Ginisovu knjigu rekorda, nakon čijeg razmatranja, sportisti mogu biti uvršteni u registar svetskih dostignuća.

Sve discipline u kojima obaraju rekorde pogledajte u videu na početku teksta.

Video: Ima li ko jači od Iranskog Herkulesa? Vukao avion od 46 tona skoro 15 metara, upisao novi rekord

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA