≫ 

Japanac se napio, pa izgubio USB sa ličnim podacima celog grada

Gradski zvaničnici su rekli da izgubljeni USB sadrži imena, datume rođenja i adrese svih stanovnika grada

  • 0
Japanac se napio pijan usb Foto-ilustracija: Shutterstock, Pixabay

Jedan radnik iz Japana mogao bi, umesto tek kratkotrajnog mamurluka posle opuštanja nakon naporne nedelje, da trpi posledice pošto je izgubio važan USB posle noćnog izlaska sa kolegama.

Naime, službenik je izgubio fleš sa ličnim podacima skoro pola miliona ljudi nakon što je nekoliko sati pio u lokalnom restoranu pre nego što se onesvestio na ulici.

Neimenovani muškarac poslednji put je USB video u svom rancu, pre večeri opijanja u gradu Amagasaki, severozapadno od Osake.

Kada je na kraju došao svesti, shvatio je da mu nedostaju i torba i USB.

Japanski NHK preneo je da muškarac, za kojeg se navodi da ima 40 godina, radi za kompaniju koja određuje i pruža beneficije domaćinstvima koja su oslobođena poreza.

On je u utorak uveče preneo lične podatke stanovnika celog grada na USB pre nego što se sastao sa kolegama tokom noći u gradu.

Gradski zvaničnici su rekli da izgubljeni USB sadrži imena, datume rođenja i adrese svih stanovnika grada. Takođe, tu su i osetljivije informacije, uključujući poreske podatke, brojeve bankovnih računa i informacije o porodicama koje primaju socijalnu pomoć.

Na sreću po čoveka, gradski zvaničnici su rekli da su podaci koji se nalaze na disku šifrovani i zaključani lozinkom. Dodali su da do sada nema znakova da je neko pokušao da pristupi informacijama.

Međutim, zbog sramnog incidenta, gradski zvaničnici su se izvinili sugrađanima, među njima i gradonačelnik.

- Žalimo što smo narušili poverenje javnosti u upravu grada - rekao je zvaničnik grada Amagasakija na konferenciji za novinare.

Video: Puca mu glava od alkohola i ima osećaj da ga je pregazio voz: Pijan pao u metrou pa zaglavio vrata

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA