Rusku salatu služili na NATO samitu u Madridu: Mnogi bili šokirani

Ruska salata na samitu NATO-a? Malo sam iznenađen tim izborom jela, komentarisali su prisutni

  • 9
NATO samit, Madrid ruska salata Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

Dok se čekao dolazak predsednika SAD Džoa Bajden i drugih svetskih lidera na NATO samit u Madridu u utorak, brojni međunarodni zvaničnici i novinari bili su frapirani kada su pronašli rusku salatu na meniju od jednom od restorana gde su ručali učesnici samita, prenosi Reuters.

Salata od graška, krompira, šargarepe i majoneza često je neizostavna na jelovnicima španskih restorana, ali uoči samita na kojem se očekivalo da će Rusija biti označena kao bezbednosna pretnja u novom strateškom konceptu alijanse zbog njene invazije na Ukrajinu, ruska salata na meniju bila je pravi šok za prisutne.

- Ruska salata na samitu NATO-a? Malo sam iznenađen tim izborom jela - rekao je novinar Injaki Lopez za španski medij La Secta.

Međutim, činilo se da je atraktivno visok sadržaj ugljenih hidrata u ovom jelu nadmašio njegovo upitno ime i navodno je rasprodato za nekoliko sati.

Diplomatske misli više su bile usmerene na jelovnik koji je služen gostujućim ministrima odbrane i spoljnih poslova na banketu u baroknoj palati Santa Kruz u centralnom Madridu u utorak uveče.

Hose Andres, španski kuvar predstavljen u Netflix seriji "Sto kuvara" koji je smišljao obrok, poslužio je klasičnu tapu, ali je dodao knedle od paradajza i ponovo je krstio kao "ukrajinska salata" kao što je to činio u svojim restoranima širom Španije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Nikolas

    29. jun 2022 | 09:53

    DALI JE ZBOG RUSKE SALATE BAJDEN OTISAO !!!!????

  • panić

    29. jun 2022 | 09:25

    ako to čuje zelenski bice velikih problema sa partnerima

  • Darija

    29. jun 2022 | 09:07

    A to uopšte nije ruska salata, niko ne zna kako je dobila taj naziv ali verujte u Rusiji niko nikad čuo za nju. Spremala sam je nekim gostima iz Rusije svi kažu da su je prvi put probali. Kao što oni u Rusiji čorbu sa bamijama zovu srpska a to je ustvari begova čorba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA