≫ 

Čudna zmija snimljena u Crnoj Gori: "Pojavljuje se pre zemljotresa, u BiH treslo malopre"

Mnogi su, kada su videli snimak, upitali šta je ovo

  • 3
Crvolika sljeparica Printscreen/Youtube/Podgoricki vremeplov

Na stranicama Podgoričkog vremeplova objavljen je snimak "čudnog bića", za koje se im sam autor snimka raspitivao šta je - obična, ili glista na psihoaktivnim supstancama.

Ipak, nije u pitanju nikakva glista, već je ovo crvolika sljeparica (Xerotyphlops vermicularis), najređa crnogorska vrsta zmije koja najveći deo života provodi pod zemljom hraneći se mravljim larvama, njihovim jajima i drugim beskičmenjacima.

Ono po čemu je poznata jeste da često na površinu izlazi pre i nakon jakih pljuskova, a neretko i pre zemljotresa, s obzirom na to da je veoma osetljiva na seizmičke aktivnosti.

Činjenicu da je video snimak postavljen nekoliko sati pre potresa koji je jutros zabeležen kod Širokog Brijega, pojedini korisnici društvenih mreža želeli su da podsete na njene "običaje", pa su komentarisali da je izašla pre potresa jer se "u BiH malopre baš treslo".

Nije poznato kada je tačno nastao ovaj snimak. Možda je zaista nastao i uoči potresa u BiH. Svakako, ova neobična zmija svakako je privukla veliku pažnju na mrežama.

Video: Uhvaćena zmija u majke Jevrosime: Deca je spazila na gumi automobila, dok su se igrala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Sabina

    30. jun 2022 | 13:31

    Pa samo ime "zmije"piše u naslovu videa!!Zmije su inače osjetljive kad su potresi u pitanju.Postoji vrsta zmija koja može da osjeti potres na udaljenosti od 120 kilometara.I to pet dana prije nego što do njega dođe.A kad osjete sam potres,zmije se počnu čudno ponašati.

  • bb

    1. jul 2022 | 07:56

    Slepić je beznogi gušter iz porodice Anguidae. Golić ili Slepić bezopasno skroz. To i nije zmija.

  • Car

    30. jun 2022 | 15:43

    Ma Golic hahahahhaahah

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA