≫ 

Tigar star 14 godina dobio koronu, pa uginuo u zoološkom vrtu u Ohaju

Zvaničnici  kažu da je Jupiter doprineo budućnosti svoje ugrožene vrste

  • 2

Tigar Jupiter star 14 godina uginuo je zbog zdravstvenih komplikacija uzrokovanih kovidom nakon što se zarazio u zoološkom vrhu u Ohaju, saopštili su zvaničnici.

Amurski tigar uginuo je nakon što su službenici zoološkog vrta Kolumbus potvrdili da je dobio upalu pluća uzrokovanu kovidom, javio je ABC, a prenosi Indeks.

- U sredu, 22. juna, Jupiterov tim prijavio je da se tigar ne oseća dobro. Nije bio zainteresovan za hranu, nerado je stajao, nije se kretao i nije primećivao čuvare. Kada se to nastavilo sledeći dan, Jupiter je otišao na pregled i lečenje. Prvi pregledi pokazali su da ima infekciju pa je započelo lečenje. Nažalost, Jupiterovo stanje nije se poboljšalo te je nastavio s odbijanjem hrane i kretanjem. Idućeg dana išao je na još pregleda. Uginuo je u nedelju i prva je životinja u zoološkom vrtu Kolumbus koja je podlegla kovidu 19 - napisali su iz zoološkog vrta na društvenim mrežama.

Bio je impresivan tigar

Zoološki vrt Kolumbus zahteva od osoblja koje radi s mačkama, majmunima i vidrama da nose maske kad god se nađu na nekoliko metara udaljenosti od životinja.

- Jupiterov tim koji je brinuo o njemu pamtiće ga kao impresivnog tigra koji je voleo ribu, spavao u pećini, igrao se kartonskim kutijama... Sećaju se i kako su kroz treninge s Jupiterom izgradili poverenje, kao i njegovog prijateljskog odnosa s tigricama Natašom i Marom - napisali su iz zoološkog vrta.

Jupiter je rođen 9. jula 2007. u Moskovskom zoološkom vrtu u Rusiji, ali je u martu 2015. godine završio u zoološkom vrtu Kolumbus. Jupiter je iza sebe ostavio nasleđe i tokom života dobio je devet mladunaca. Šest mladunaca rođeno je u zoološkom vrtu Kolumbus.

Zvaničnici  kažu da je Jupiter doprineo budućnosti svoje ugrožene vrste.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Sasa

    1. jul 2022 | 07:29

    Za sve ljude koji nisu znali a mogu da izguglaju da im skratim muke tigrovi imaju životni vek od 8 do 10 godina. Tako da je ova Maca davno nadživela svoju vrstu. Kovid je izgleda novi naziv za starost

  • Srbin

    1. jul 2022 | 10:35

    Prelepa zivotinja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA