≫ 

Bezosova superjahta zaglavljena u Roterdamu: Holanđani "pobedili", ipak neće rasturiti stari most zbog nje

U međuvremenu je stotine holandskih korisnika Fejsbuka potpisalo peticiju u kojoj pozivaju ljude da gađaju jahtu jajima tokom inauguracije

  • 4
Jeff Bezos, Džef Bezos roterdam most Foto: Profimedia Hollandse Hoogte/Shutterstock Editorial / Emma McIntyre/Getty images

Luksuzno brodogradilište Oceanco odlučilo je da ne rastavi stari most u Roterdamu nakon kritika holandskog naroda. To je bio jedini prolaz do okeana za superjahtu Džefa Bezosa vrednu 500 miliona dolara.

Nakon kritike javnosti i protesta koji su uključivali bacanje pokvarenih jaja na osnivača Amazona Džefa Bezosa, holandska firma je sada odlučila da odustane od demontiranja istorijskog mosta u Roterdamu.

Bezos je čak bio spreman i da kupi srednji deo mosta "Koningshavenbrug De Hef" kako bi ga srušio i omogućio svojoj jahti "Y721" dugačkoj 127 metara prolaz do okeana.

Za sada će morati da sačeka dok Oceanco ne pronađe drugi način da mu omogući ulazak u okean.

Iako je u februaru 2022. godine saopšteno da će srednji deo mosta biti privremeno uklonjen kako bi se omogućio prolazak jahte, gradonačelnik Roterdama Ahmed Aboutaleb je izjavio da još nije podnet zahtev za dozvolu i da je predlog za demontažu mosta odbačen.

Jahtu Džefa Bezosa gradi u Holandiji ista kompanija koja je napravila druga luksuzna plovila kao Black Pearl.

Protest stanovnika Roterdama

U međuvremenu je stotine holandskih korisnika Fejsbuka potpisalo peticiju u kojoj pozivaju ljude da gađaju jahtu jajima tokom inauguracije.

- Pozivam sve građane da sa sobom ponesu kutiju pokvarenih jaja kako bismo ih svi masovno bacili na Bezosovu jahtu kada uplovi kroz Hef u Roterdamu - navodi se u opisu događaja.

Čini se da su njihovi napori urodili plodom, barem za sada.

Video: Da li je ovo još jedna zaplena jahte ruskih oligarha: Zver od 140 miliona zarobljena u Barseloni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Boris

    7. jul 2022 | 08:23

    Ljubimora i zloba su cudo!

  • Gospodin

    3. avgust 2022 | 17:31

    Ako sam dobro razumeo... Bezos: napravite mi super jahtu Holandija: naravno 500 miliona Bezos: hocu da je odvezem na more Holandija: e oces prc malo. Nemozes da prodjes ispod mosta hahahaha....

  • Ciga

    7. jul 2022 | 09:45

    Ahmed gradonačelnik ahaa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA