≫ 

Dvojnik Kijanua Rivsa iz Brazila se vraća na Fejsbuk: Povratio profil, sud presudio u njegovu korist

Sudskom odlukom naloženo je "Fejsbuku" da u roku od pet dana ponovo aktivira njegov nalog i da isplati Markosu Živesu 770 funti

  • 1
Marcos Jeeves, dvojnik Kijana Rivs Printskrin: Facebook/Marcos Jeeves

Brazilac Markos Žives izgleda identično kao holivudski glumac Kijanu Rivs. Pošto mu je nalog na Fejsbuku suspendovan pre dve godine, sud je presudio u korist dvojnika Kijanua Rivsa, kome će biti isplaćena odšteta.

Markos Žives, izgleda skoro identično kao Kijanu Rivs, a to je primetio kada je imao 17 godina. Iako u početku nije mislio da zarađuje na osnovu svog izgleda, odluku je promenio kada je izgubio posao na naftnom tankeru. Društvenu mrežu Fejsbuk koristio je u promotivne svrhe, pa je stekao mnogo pratilaca. Ipak, Fejsbuk je odlučio da suspenduje njegov nalog.

Markos je podneo tužbu protiv Kompanije "Fejsbuk" i posle dve godine uspeo je da povrati profil na sudu u Rio de Žaneiru.

Sudskom odlukom naloženo je "Fejsbuku" da u roku od pet dana ponovo aktivira njegov nalog i da isplati Markosu 770 funti. Ako u predviđenom roku "Fejsbuk" ne isplati Markosu određenu sumu, onda će morati da plaća na dnevnom nivou po 31 funtu.

- Bila je to dvogodišnja borba. Kada su me prepoznali kao dvojnika, Fejsbuk mi je uklonio profil za manje od tri meseca. Bilo je mnogo lažnih profila koji su se predstavljali kao ja i od fanova su tražili novac. Lažni profili su ostali onlajn - istakao je Markos Žives, prenosi RTS.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Marcos Jeeves (@marcosjeeves)

Markos ima profil na Instagramu gde redovno objavljuje fotografije. Na toj društvenoj mreži trenutno ima više od 170.000 pratilaca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    7. jul 2022 | 06:48

    dva slova EE u portugalskom jeziku su E nisu I

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA