≫ 

Zlatna burma i par bisernih minđuša: Sa ovim nakitom će kraljica Elizabeta Druga biti sahranjena

Kraljičina privatna kolekcija nakita sastoji se od više od 300 luksuznih komada među kojima je 90 broševa, 46 ogrlica, 15 prstena, 14 satova i pet privezaka

  • 0
Kraljica Elizabeta II Foto: Tanjug/AP

Kraljica Elizabeta Druga biće sahranjena u ponedeljak 19. septembra u kapeli Svetog Đorđa u zamku Vindzor. 

Kraljičin kovčeg sa relikvijama danas stiže u London i od sutra će biti izložen u Vestminsterskoj palati.

I dok će kraljičin kovčeg krasiti relikvije vredne više miliona evra, stručnjak za dijamante Liza Levinson kaže da će Elizabeta Druga najverovatnije biti sahranjena sa manje vrednim nakitom. 

- Njeno veličanstvo kraljica je bila vrlo skromna žena. Verujemo da će biti sahranjena sa svojom zlatnom burmom i jednim parom bisernih minđuša - kaže ona.

Liza očekuje da će kraljičin verenički prsten, koji je inače pripadao majci princa Filipa biti poklonjen princezi Ani, kraljičinoj jedinoj ćerki.

Kraljičina privatna kolekcija nakita sastoji se od više od 300 luksuznih komada među kojima je 90 broševa, 46 ogrlica, 15 prstena, 14 satova i pet privezaka, piše Metro news.

Mnogi komadi njenog nakita su deo britanske tradicije i biće preneti kralju Čarlsu i kraljici supruzi Kamili koji će moći da uživaju u njima do njihove smrti.

Očekuje se da će preko kraljičin kovčeg biti prekriven njenim relikvijama i zastavom koja simbolizuje monarha i Veliku Britaniju.

Na kovčegu će biti i njena kruna na kojoj se nalazi više od 3.000 dragulja od kojih su mnogi kontroverzni jer se veruje da su ukradeni iz drugih zemalja. Kruna je vredna oko pet miliona funti.

Kraljica je ovu krunu nosila samo u svečanim prilikama.

Video: IN MEMORIAM: Život i karijera kraljice Elizabete II

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA