≫ 

Kran pao na automobil i smrskao ga: Devojka se čudom spasila

Danijel Kruz (22) zadobila je samo lakše povrede kada je kran, pričvršćen za kamion, udario u njen automobil u utorak u Bronksu

  • 0
Njujork, kran pao na automobil Foto: Twitter: Printskrin/@BNNUS

Devojka iz Njujorka je čudom uspela da se izvuče kada se kran srušio i smrskao njen automobil dok je čekala na raskrsnici.

Danijel Kruz (22) zadobila je samo lakše povrede kada je kran, pričvršćen za kamion, udario u njen automobil u utorak u Bronksu.

Studentkinja lokalnog koledža vozila se na predavanje u to vreme. Rekla je da je prvo videla kran kako ruši stub rasvete i očekivala da bi mogao da udari u njeno vozilo.

- Dešavalo se sporo i brzo u isto vreme - rekla je Danijel za ABC7 News.

- Ta stvar se srušila na moj auto i "uronila" u vetrobransko staklo, ceo gornji deo mog auta… a takođe me je i udarila u glavu - dodala je.

Danijel je rekla da bi bila mrtva da je zaustavila svoj auto samo par centimetara napred.

Ona je u početku bila zaglavljena u svom smrvljenom automobilu, izvestio je NBC News New York, ali je uspela da izađe zahvaljujući strancima koji su požurili da pomognu.

- Pokušala sam da izađem iz auta i vrata se nisu otvarala, pa je ovaj tip otrčao do auta, otvorio vrata i zgrabio me - rekla je za News 4, lokalna stanica.

Odvedena je u bolnicu, a zatim puštena.

Tajsi Vilijams, očevidac koji je pomogla Danijel, rekla je za ABC7 da je nesreća "zvučala kao Svetski trgovinski centar".

- Stajala sam tamo, i odjednom, pogledala sam gore, videla sam kako kran pada, bilo je kao u filmu - rekla je.

- Hvala Bogu da je devojka dobro. Otvorili smo vrata i izveli je napolje - dodala je Vilijams rekavši i da se plašila da će se nesreća pokazati fatalnom.

Danijel je rekla za NBC da je zahvalna onima koji su joj priskočili u pomoć i rekla da ju je nesreća podsetila da je ovde sa svrhom.

- Iskreno, drago mi je što sam niska... Jer da sam samo par centimetara viša, to bi bilo to - uz smeh je dodala.

Kako se navodi, dizalica se polomila iz kamiona dok je podizala materijal na gradilištu za stambenu zgradu od 11 spratova. Nije jasno šta je izazvalo pucanje dizalice.

Lokalna vatrogasna služba evakuisala je 29 građevinskih radnika sa lokacije, javio je New York Daily News.

Za lokaciju je izdat nalog za delimično zaustavljanje rada nakon što je inspekcija otkrila nekoliko povreda bezbednosti, preneo je ABC7.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA