Misterija Elizabetine umrlice: Zašto je kralju Čarlsu trebalo više od 3 sata da Hariju javi tužne vesti?

U vreme kada je kraljica preminula princ Hari još uvek nije bio na aerodromu, najverovatnije jer još uvek nije bilo jasno da li će mu se pridružiti i supruga Megan Markl

  • 1
Umrlica,  kraljica Elizabeta, princ Hari Foto: Tanjug/AP

Kraljica Elizabeta Druga preminula je 8. septembra u zamku Balmoral. Juče je objavljena njena umrlica u kojoj je navedeno da je ona preminula od starosti u 15.10 po lokalnom vremenu.

Taman nakon što su se vesti o kraljičinoj smrti slegle, čini se da je objava njene umrlice ponovo pokrenula brojna pitanja. Britanski mediji postavljaju pitanje zašto je princ Hari tek tri sata nakon njene smrti saznao tužne vesti?

Čini se da su u trenutku smrti kraljičina dva najstarija deteta kralj Čarls Treći i njegova sestra princeza Ana bili uz nju. Veruje se da su kraljičini sinovi princ Endrju i princ Edvard, njegova supruga Sofi i princ Vilijam tužne vesti saznali u avionu na putu ka Škotskoj.

U vreme kada je kraljica preminula princ Hari još uvek nije bio na aerodromu, najverovatnije jer još uvek nije bilo jasno da li će mu se pridružiti i supruga Megan Markl. On je na kraju ka Balmoralu krenuo sam privatnim avionom koji je poleteo u 17.35 po lokalnom vremenu, a na aerodrom u blizini zamka Balmoral sleteo je u 18.47.

U vreme kada je princ Hari stigao u Balmoral, javnost je već saznala za tužne vesti. Neki izvori bliski kraljevskoj porodici tvrde da je Harijev otac Čarls pokušao da kontaktira mlađeg sina u 18.25, tek tri sata nakon kraljičine smrti.

Mediji tvrde da je od trenutka kada je kraljica preminula, a dok se princ Hari nije ukrcao na avion prošlo dva i po sata.

- To potvrđuje da Hari i članovi kraljevske porodice u tom trenutku nisu imali nikakvu komunikaciju - tvrdi neimenovani izvor.

Neki smatraju da je Čarls to učinio jer je želeo da lično saopšti Hariju loše vesti. Neki izvori bliski kraljevskoj porodici tvrde da je kralj Čarls staromodan i da nema mobilni telefon, kao i da razgovori između njega i ostalih članova kraljevske porodice moraju da budu unapred zakazani.

Bakingemska palata odbila je da juče komentariše ove navode.

Izvori koji su dobro upućeni u plan "london bridž" u kom se nalazi detaljan plan aktivnosti nakon kraljičine smrti, tvrde da je Čarls bio zatrpan brojnom administracijom i da je to možda još jedan od razloga zašto nije pozvao sina Harija.

Neki Harijevi bliski prijatelji iz Londona tvrde da je on sličan kao njegov otac i da je teško doći do njega.

Šta god da je istina, ovo ne menja činjenicu da između kraljevske porodice i princa Harija i njegove supruge Megan Markl i dalje postoje nesuglasice.

Video: Kamila i Kejt sa decom na sahrani kraljice Elizabete II

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA