"La isla de las munjekas" je jedno od najjezivijih mesta na svetu: Tu ne žive ljudi, samo "one" i gledaju vas

U priči o ovom mestu iz horor filmova se ukrštaju legende, narodna verovanja, lokalne priče i stvarni događaji

  • 0

Na srpskom "Ostrvo lutaka", na lokalnom španskom "La isla de las munjekas", ali bilo gde u svetu svi su saglasni u jednom - to je jedno od najjezivijih mesta na planeti.

Kroz kanale Somićimilko, u blizini Meksiko Sitija, vodi put do ovog zastrašujućeg mesta, kome je zapravo geografsko ime Soćimilko. I samo dok gledate fotografije ili snimke sa njega vašim telom će prostrujati jeza, a zamislite tek kako bi bilo da ga posetite.

Na ovom ostrvu više nema žive ljudske duše, niko tu ne živi osim njih - jezivih, oskrnavljenih, prljavih, deformisanih, poluspaljenih lutaka. I one vise sa svih strana, ili leže razbacane po podu.

U priči o ovom mestu iz horor filmova se ukrštaju legende, narodna verovanja, lokalne priče i stvarni događaji.

Nema struje ni tekuće vode. Betonske konstrukcije su zabranjene - jedine zgrade su prodavnice od drveta.

Prema lokalnoj legendi lutke su počele da dospevaju na ostrvo 50-ih godina prošlog veka. Priča kaže da je dete upalo u vodu sa veštačkog ostrvca namenjenog za uzgajanje agrikulture. Čovek po menu don Hulijan Santana je skočio da ga spase, ali se dete udavilo. Na tom mestu je Santana postavio beli krst kako bi ga obeležio.

I navodno su ubrzo počele da se dešavaju čudne stvari, tvrdio je da je počeo da vidi senke i da čuje dečiji plač. Kombinujući katolicizam sa misticizmom, Santana je pokušao da zaštiti sebe i ostrvo od onih za šta je verovao da su zli entiteti tako što je kačio ove lutke svuda po ostrvu. Verovao je da će pojava ovih neželjenih, polomljenih igračaka uplašiti dušu utopljenog deteta i druge duhove koji su ga proganjali.

Ostatak priče o ovom jezivom mestu, na kome mnogi osećaju nadprirodnu energiju i aktivnosti, kao i zašto samo jedna od svih lutaka ima ime, možete pogledati u videu na početku teksta.

Video: Spavala sam u vodenici Save Savanovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA