≫ 

Na Aljasci eutanazirano mladunče medveda zaraženo virusom ptičijeg gripa: Pojelo zaraženu pticu

Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti saopštili su da ovaj soj ptičtjeg gripa predstavlja "veoma nizak rizik za ljude"' i da je samo jednoj osobi u SAD dijagnostifikovana bolest

  • 1
Azijski crni medved Foto: Freepic

Mladunče crnog medveda na jugoistoku Aljaske eutanazirano je nakon što je utvrđeno da boluje od ptičijeg gripa, saopštile su danas vlasti te savezne američke države, prenosi Tanjug. 

Ovo je drugi crni medved za kojeg je utvrđeno da nosi virus ptičijeg gripa, a ranije je taj virus pronađen i kod dve lisice, prenosi AP.

Veterinarka Odseka za lov i ribolov Aljaske Kimberli Bekmen rekla je da uprkos tome što je ovaj virus veoma zarazan, sisari se retko od njega razbole, te da je medved verovatno pojeo pticu koja je uginula od tog virusa.

Ona je dodala da ovo ne znači da će se ovaj virus širiti i na ljude ili druge životinje.

- Ljudi su u najvećem broju slučajeva imuni na ovaj soj virusa - rekla je Bekmen.

Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti saopštili su da ovaj soj ptičijeg gripa predstavlja "veoma nizak rizik za ljude"' i da je samo jednoj osobi u SAD dijagnostifikovana bolest, ali da je ona pogodila populaciju divljih ptica.

Video: Dirljiva priča o neraskidivom prijateljstvu: Veterinar spasio psa od eutanazija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA