Potraga za nestalim Boingom mogla bi veoma dugo da traje

Međunarodna potraga za avionom "Malezija erlajnza", koji je nestao 8. marta sa 239 putnika i članova posade, nastavlja se i danas. U njoj učestvuje 10 aviona i devet brodova, a timovima u potrazi na ruku ne ide pogoršanje vremena nad Indijskim okeanom

  • 0

Potraga za nestalim malezijskim MH370 je najizazovnija operacija ikada i mogla bi da potraje duži vremenski period, izjavio je danas glavni koordinator akcije Angus Hjuston.

- Moglo bi dugo da potraje, ali smatram da u je ovoj fazi veoma važno da se prate svi tragovi - rekao je penzionisani zapovednik vazduhoplovnih australijskih snaga u novom koordinacionom centru u Pertu.

On je naveo da je reč o operaciji od najvećeg izazova ikada i upozorio na preuranjeno donošenje bilo kakvih zaključaka.

- To kažem jer je početno mesto sa koga krećete u potragu poslednja poznata lokacija aviona. U ovom slučaju, poslednja poznata lokacija je predaleko od onoga gde je avion trebalo da ide - rekao je Hjuston, a prenose agencije.

On je podsetio da je više od 60 godina trajala potraga za brodom HMAS Sidnej, koga je 1941. u Indijskom okeanu potopio nemački ratni brod.

Međunarodna potraga za avionom "Malezija erlajnza", koji je nestao 8. marta sa 239 putnika i članova posade, nastavlja se i danas.

U njoj učestvuje 10 aviona i devet brodova, a timovima u potrazi na ruku ne ide pogoršanje vremena nad Indijskim okeanom.

Od danas je operativan i modifikovan avion Boing 737 za kontrolu avionskog saobraćaja iznad Indijskog okeana, kako bi se sprečili sudari u vazduhu velikog broja aviona koji učestvuju u potrazi.

Do sada nije identifikovan nijedan predmet sa nestalog aviona, koji je leteo od Kuala Lumpura do Pekinga, i za poslednje uočene objekte u vodi koji su dali najviše nade ispostavilo se da su deo ribarske opreme.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA