TOTALNI HAOS: Ekstremisti zauzeli najveću iračku naftnu rafineriju (FOTO)

Pozivajući se na izjavu Iračanina, koji je prošao pored rafinerije, agencija AP je prenela da su ekstremisti već postavili kontrolne punktove oko rafinerije, na oko 250 kilometara severno od Bagdada

  • 19

Sunitski ekstremisti zauzeli su danas najveću iračku naftnu rafineriju u Baidžiju, na severu zemlje, gde su, prema navodima očevidaca, okačili crne zastave. S druge strane, bezbednosni zvaničnici, međutim, tvrde da je rafinerija još pod kontrolom vladinih snaga.

Pozivajući se na izjavu Iračanina, koji je prošao pored rafinerije, agencija AP je prenela da su ekstremisti već postavili kontrolne punktove oko rafinerije, na oko 250 kilometara severno od Bagdada. Navodi se i da je u jednom od tankera izbio požar.

Bezbednosni zvaničnici u Bagdadu tvrde da su vladine snage još uvek u rafineriji i da je brane.

Nešto ranije, agencija Rojters je javila da su, tokom kratkog prekida sukoba iračke vojske i sunitskih ekstremista, iz rafinerije evakuisani i poslednji radnici.

U rafineriji je bilo 15.800 radnika i 100 stranih eksperata, a većina njih ju je napustila do utorka.

Rafinerija je napadnuta juče u jutarnjim satima, a bila je pod opsadom sunitskih ekstremista otkako su prošle sedmice pokrenuli ofanzivu na više gradova severnog Iraka.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ENZO

    19. jun 2014 | 11:35

    Hehehehe...Toyota Rebels...opasni. Sad ce demoNkrati morati uci ponovo u Irak.

  • YeniPazar

    19. jun 2014 | 11:53

    Dobro je imat sunite za bracu,jer njihova hrabrost je nemerljiva i to bez nekog naoruzanja.Aferim!

  • ???

    19. jun 2014 | 13:44

    Gde je sad mocna britanska i americka vojska, kazu da beze ko zecevi... :-) Ima boga, svakog stigne njegova kazna pre ili kasnije...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA