UN DŽIHADISTIMA: Nemojte da masakrirate muslimane kao Srbi u Srebrenici!

Povodom napredovanja Islamske države ka Turskoj, jedan od izaslanika Ujedinjenih nacija uporedio je ovaj događaj sa maskarom u Srebrenici 1995. godine

  • 61

Izaslanik Ujedinjenih nacija pozvao je u petak Tursku da spreči pokolj u pograničnom sirijskom gradu Kobaniju kojem prete borci Islamske države. On je ovaj događaj uporedio sa masakrom u Srebrenici 1995. kada su snage bosanskih Srba ubile na hiljade muslimana.

Stafan de Mistura, izaslanik Ujedinjenih nacija za Siriju, apelovao je na Ankaru da "dobrovoljcima" dopusti prelazak granice kako bi pomogli kurdskim borcima koji brane taj grad uz granicu s Turskom.

Oživeo je sećanja na raspad Jugoslavije kada su snage bosanskih Srba upale u Srebrenicu, tada UN-ovu zaštićenu zonu, i ubile oko 8.000 muslimanskih muškaraca i dečaka.

Sećate li se Srebrenice? Mi se sećamo. Nikada je nećemo zaboraviti i verovatno sebi nikad nećemo oprostiti - rekao je de Mistura na konferenciji za novinare.

Turska je rasporedila tenkove na brdu s pogledom na Kobani, ali odbija da interveniše bez šireg sporazuma sa SAD-om i ostalim saveznicima u građanskom ratu u Siriji.

Ankara je sprečila turske Kurde da pređu granicu i priključe se Kurdima koji brane grad od nadolazećih sunitskih militanata.

(Telegraf.rs / bbc.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brana

    10. oktobar 2014 | 17:56

    Jel se secate Srebrenice,tj pozorista za maloumne?Ko jos veruje u ta preterivanja i epske zrtve?Ne znaju vuse odakle ce ih dovlaciti i sahranjivati sledece godine,istrosili su sve zalihe.

  • ISTINA

    10. oktobar 2014 | 21:09

    OD TIH 8000 HILJADA POGINULO JE 6500 A OD TIH 6500 JE 5300 POGINULO U PROBOJU STRELJANO JE SAMO 1200 TO JE DOKAZANO A ONIH 1500 SU DOVUČENE KOSTI OD SVUDA I DAN DANAS NEKI NA SPISKU POGINULIH GLASJU U DRUGIM DRŽAVAMA I NEKI SU SE NAŠLI NA SPISKU I POBUNILI SE DOBILI SU PARE DA ČUTE I ZAPRETILI SU IM NEKI NI PARE NISU DOBILI SAMO PRETNJE I TO SVE JE DOKAZANO ČITAJTE NOVINE GLEDAJTE YOUTUBE

  • Tadija

    10. oktobar 2014 | 18:05

    Pa da niko ne komentarise snage Nasera Orica sta su pre toga radile u Srebrenici,uvek su Srbi krivi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA