HARA NOROVIRUS: Obolelo 200 putnika na kruzeru. Evo i kako

Oko 200 putnika jednog putničkog broda zaraženo je norovirusom, a on izaziva bolove u stomaku, vrtoglavicu, dijareju i povraćanje, po pravilu traje najviše tri dana

  • 1

Oko 200 putnika jednog putničkog broda zaraženo je norovirusom, saopštile su danas zdravstvene vlasti Novog Zelanda. Taj virus izaziva bolove u stomaku, vrtoglavicu, dijareju i povraćanje, po pravilu traje najviše tri dana.

Epidemija je izbila na kruzeru "Don prinses", sa 1.500 putnika, koji je danas trebalo da krene za Australiju, na završetku svoje 13-dnevne ture.

Lokalni zvaničnik dr Alister Hamfri izjavio je da su testovi potvrdili da su putnici zaraženi norovirusom, ali je dodao da je širenje zaraze usporeno.

Kompanija "Prinses kruzes", koja je vlasnik kruzera, saopštila je da će oboleli pacijanti biti izolovani u svojim kabinama sve dok se ne proceni više nisu zarazni.

Posada je dezinfikovala brod, i "ohrabruje" putnike da propisno peru ruke i da koriste dezinffekciona sredstva, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA