ISLAMISTI SPREMAJU NAPADE NA ŠOPING MOLOVE: Al Šabab najavio udar na najveći američki tržni centar!

- Rekao bih da ukoliko neko planira da danas ide u ''Mall of America - trebalo bi da budu posebno oprezni rekao je Džonson za CNN

  • 8

Somalijska islamistička grupa Al Šabab objavila je video snimak u kome poziva na napade radikalizovanih muslimana na zapadne tržne centre, uključujući "Mall of America", najveći američki tržni centar smešten u Minesoti. Američki tržni centar u gradu Blumingdejlu jedan je od tržnih centara, čija imena grupa u snimku navodi, pored Vest Edmontona u Kanadi i Oksford strita u Londonu, javio je Foks njuz.

Ministar za unutrašnju bezbednost SAD Džej Džonson pozvao je kupce da budu na oprezu nakon što je američka grupa SITE koja prati aktivnost džihadista na Internetu otkrila video snimak, preneo je AFP.

- Rekao bih da ukoliko neko planira da danas ide u ''Mall of America - trebalo bi da budu posebno oprezni  rekao je Džonson za CNN.

Na video snimku, grupa Al Šabab podseća na napad na tržni centar Vestgejt u Najrobiju 2013. u kome je ubijeno više od 60 ljudi, a zatim jedan od maskiranih ekstremista poručuje da bi mete sličnih napada mogli da budu tržni centri u SAD, Kanadi i Britaniji. Na snimku je prikazana fotografija najvećeg tržnog centra u SAD, zajedno sa GPS kordinatama.

U "Mall of America" navode da su kao odgovor pojačali bezbednost.

Grupa Al Šabab preuzela je odgovornost za napad na jedan hotel u somalijskoj prestonici u petak u kome je ubijeno 25, a ranjeno 40 ljudi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • djakomo

    23. februar 2015 | 00:11

    Ne morate se muciti uradice to CIA umesto vas

  • Mama

    22. februar 2015 | 23:46

    Hahaha...Ameri nikako da izmisle nesto novo. Sad ce sami sebi da pistavljaju eksplozive po molovima a naravno, okrivice islamiste. Isti scenario kao Perl Harbur, zgrade u Njujorku itd.. vise ni deca ne veruju u ta sra..a.

  • Kuku

    23. februar 2015 | 00:49

    Lele Mecka pocela kod svakog da igra

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA