SRPSKE PRODAVAČICE U SUZAMA: Da nam je rukavica Fredija Krugera, pa da kupci vide svoga boga!

Kragujevačke prodavačice tvrde da ih kupci psuju i pljuju, brišu ruke o odeću, a u kabinama ostavljaju đubre i korišćene higijenske uloške. Zbog toga, jedna od njih priznaje da sanja da ima rukavicu čuvenog horor junaka. Šta će joj, pročitajte ovde

  • 55

Radnice u trgovinama imaju jednu zajedničku osobinu - gadi im se krilatica "Kupac je uvek u pravu". Kragujevačke prodavačice u anonimnim ispovestima poverile su se Telegrafu da ih kupci psuju, pljuju, brišu ruke o odeću, isprobaju, pa bacaju gaze, a u kabinama ostavljaju đubre i korišćene higijenske uloške.

Nakon što je ispričala šta je sve doživela, jedna od prodavačica kaže da sanja da ima rukavicu Fredija Krugera!

Bilja ima 32 godine, od punoletstva radi u trgovinama. Sad je zaposlena u prodavnici odeće. Radi od 17. godine. U jednoj gvožđari bila je na radnom mestu "mali Radojica".

- Tu sam eksere pakovala golim rukama, dok su mi se nabijali pod nokte. Ovo što danas viđam u trgovini garderobom, teže mi pada od eksera pod noktima - počinje svoju ispovest ova žena.

- Uđem u praznu kabinu posle mušterije i zateknem pet kao sneg belih suknjica u svim veličinama, na podu. Izgažene su i izvrnute naopako. Mušterija je valjda najpre probala najmanju veličinu, pa izgleda nije uspela da se uvuče ni u najveću. Nisam joj ja kriva što je čitavu zimu ždrala majonez, pa zadnjicu ne može da uvali ni u XXL. Zašto se svete nama - ljutito će Bilja.

Foto: Wikimedia/Pollack man34 Foto: Wikimedia/Pollack man34

Ona kaže da mušteriji ne sme da prigovori ni kad psuje radnicama familiju, kune ih, pa traži da ga usluže.

- Dok on urla najpre na suprugu i dete, naglašavajući da su pare kod njega, meni preti, a moram da mu se obraćam s "gospodine". Njegovo dete za to vreme jede čips i ruke briše o izložene majice. Drugi muškarac me je pljuvao u lice, jer nisam mogla da mu zamenim duks za koji nije imao račun - svedoči Bilja.

Njena koleginica Jovana (26), koja radi u butiku sa ženskim vešom, kaže da je želudac boli od izgleda brushaltera umazanih karminom.

- Dođe mi žena s bebom od 15 dana i sat vremena pretura i proba. Dođe na kasu u momentu kad pre nje plaćaju dve žene. Počinje da viče, ne može da čeka jer ima malu bebu. Grizem usnu da ne vrisnem: "Jesi imala bebu i sat vremena dok si isprobavala", priča Jovana hvatajući se za glavu.

Radmila (39) radi kao kasirka u velikom gradskom marketu. Jednom nedeljno, dolazi joj mušterija iz pakla.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

- Često radim na "brzoj kasi", gde dolaze kupci koji imaju najviše deset artikala. Jedna te ista mušterija stalno dolazi s punom korpom i dvadesetak proizvoda. Kažem joj jednom, pa još jednom, da ne može na brzu kasu. Treći put pada u histeriju. Moram da kucam, mušterija je u pravu. Ostali što čekaju bune se što kucam 20 artikala na brzoj kasi. Preznojavam se. Kada otkucam sve, žena mi kaže da nema dovoljno para. Moram da storniram račun, oduzimam s računa artikal po artikal, do sume koju ona ima. Ona vrati zamrznuti grašak. Njega moram da vratim u frižider, u marketu na 1.000 kvadrata. Ja odlazim, mušterije psuju - priča uznemireno Radmila.

Mica (22), radnica u prodavnici u prigradskom naselju, kaže da je njen kolega mušteriji nedavno umalo ubio bebu.

- Žena je, da bi izabrala dezodorans, nosiljku s bebom ostavila na podu kraj police, pa je kolega koji je nosio gajbe umalo nagazio dete ne videvši ga. Dečko je prebledeo od užasa što je mogao da ubije bebu, a majka ga je još izgrdila - seća se Mica.

Sve prodavačice tvrde da su pred kraj smene na ivici nervnog sloma, a nekad bezosećajnost kupaca traje i nakon radnog vremena.

Foto: sxc.hu/tfwww Foto: sxc.hu/tfwww

- Već je 21.15, ja radim do 21 sat. Ostajem duže da bih oribala radnju. Neko gura vrata, mušterija iz noćne more! Kaže da bi samo da razgleda! Ne smem da je odbijem, kamere me snimaju. Imam samo želju da sednem na pod i plačem - kaže jedna od radnica očiju punih suza.

Onda podiže pogled u kome iza suza "čuči" mržnja, izazvana besom prema njegovom veličanstvu mušteriji.

- Maštam da imam rukavicu koju ima Fredi Kruger iz filma "Strava u ulici Brestova". Zamišljam da mi je na ruci i samo, kad mi "padne mrak", podignem ruku u vazduh i mahnem njome po licu mušterije. Ne govoreći ništa. Reći ćete da sam monstrum, ali šta su oni koji nas muče iz sata u sat, dana u dan - pita ova mlada žena.

Jeste li vi imali sličnih iskustava?

(Marija Raca)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zevs

    22. mart 2015 | 14:40

    Prodavac sam 20 god. Imam svoju radnju i nekim kupcima neću da prodam artikal iz principa.

  • Mica

    22. mart 2015 | 14:41

    20 god sam radila kod raznoraznih privatnika, mogu vam reci da su prilicno bili sa mnom na odstojanju. Dolazila sam 15-20min ranije, i odlazila najkasnije10-15min po zavrsenoj drugoj smeni. Cimali i kucali na vrata, nema sanse da otvorim. Bilo je i kamera, ma kakvi. Drzala sam do svog dostojanstva koliko god sam mogla. Mame sa njihovim deristima su posebna prica, cast izuzecima. Kada su me toliko ometali, samo povisim glas i kazem" tisina". Nastane tajac jedan momenat, mame me gledaju a ja im slatko odgovorim" jako sam nervozna od umora, gazde na izrabljuju. Uglavnom je to uspevalo, neko vise nikada nije usao u prodavnicu. Takve musterije nisu ni vredne da o njima pricam. Od gore sminka debela kao prst a ispod obican sljam.

  • Ivan

    22. mart 2015 | 14:30

    Sve je tacno i gore od ovog,nekultura,bahatost...!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA