POSLE NEPALA, STIGLI U KINU: Kinezi će STVARNO učiti crnogorski jezik! (VIDEO)

Crnogorski će predavati profesori iz Kine, od kojih je jedan doktorirao na Njegoševim delima

  • 4

Na državnom univerzitetu u Pekingu u septembru ove godine biće otvorena Katedra za crnogorski jezik i književnost, potvrdio je danas ambasador Crne Gore u Kini Branko Perović.

Osniva se Fakultet za crnogorski jezik i književnost

Na katedri, čije će otvaranje biti još jedan doprinos kulturnoj i obrazovnoj saradnji između dve zemlje, crnogorski će predavati profesori iz Kine, od kojih je jedan doktorirao na Njegoševim delima, piše "Pobjeda".

Potpisano je i nekoliko međudržavnih sporazuma u toj sferi, a Vlada Kine je ove godine ponudila studentima iz Crne Gore deset stipendija u oblasti prirodnih nauka i za učenje kineskog jezika.

VIKENDICA NA ŽABLJAK, STAN U BUDVU: Evo šta Nepalke pričaju o momcima iz Crne Gore (VIDEO)

Podgorički dnevnik podseća da je početkom godine na Univerzitetu Crne Gore otvoren Institut Konfučije, čiji je cilj promovisanje kineske kulture i jezika i što bolje upoznavanje stanovnika Crne Gore sa Kinom.

HIT: Crnogorski Telekom nudi besplatne pozive za Nepal. Komentari korisnika će vas rasplakati (FOTO)

Da podsetimo, nakon katastrofalnog zemljotresa koji je pogodio Nepal, brojne svetske kompanije pridružile su se akciji kako bi pomogle ugroženom stanovništvu.

Toj akciji priljučio se i Crnogorski Telekom. Mobilni operater omogućio je svim svojim korisnicima besplatne pozive iz fiksne mreže, kao i besplatne pozive i SMS poruke iz mobilne mreže ka Nepalu.

Pogledjate video:

YouTube / JustVideo

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA