RUSIJA I AMERIKA U STRAHU: Japanci testirali NAJMOĆNIJI LASER NA SVETU!

Laserski znak koji je oborio rekord ispaljen je iz LFEX lasera koji je dugačak 100 metara i koji je krajem prošle godine dobio četiri uređaja za pojačavanje snage

  • 0

Naučnici sa Osaka univerziteta u Japanu napravili su najjači laser na svetu. Oni tvrde da snaga njihovog lasera u jednoj pikosekundi iznosi 2 petavata.

PUTINOV LASERSKI PIŠTOLJ: Ovo je supertajno rusko oružje!

Laserski znak koji je oborio rekord ispaljen je iz LFEX lasera koji je dugačak 100 metara i koji je krajem prošle godine dobio četiri uređaja za pojačavanje snage.

LFEX je za ovaj proces koristio energiju od nekoliko stotina džula, što je dovoljno da sijalicu jačine 100 vati osvetli na dve sekunde. Međutim, energija je oslobođena u veoma kratkom intervalu, tačnije jednom trilionitom delu sekunde, što je za rezultat dalo ogromnu snagu.

Krajnji cilj ovog lasera i sličnih eksperimenata je da se pronađe način za stvaranje veće količine energije, što bi za rezultat dalo nove vidove elektrana.

(Telegraf.rs / Izvor: rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA