FOTOGRAFIJA HIRURGA IZ CRNE GORE ZAPALILA INTERNET: Doktore, da niste nešto zaboravili u operacionoj sali?! (FOTO)

Na fotografiji se vidi pet članova medicinskog osoblja i pokriveni pacijent nakon intervencije ili u toku nje. Međutim, jedan detalj je mnogima zasmetao

  • 5

Hirurg Aleksandar Filipović, koji je zaposlen u Kliničkom centru Crne Gore, objavio je na svom Fejsbuk profilu fotografiju iz operacione sale, koja je izazvala polemike.

 

Fotka koju će Facebook zabraniti, a šokiraćete se kada vidite zbog čega! (FOTO)

 

Na fotografiji se vidi pet članova medicinskog osoblja i pokriveni pacijent nakon intervencije ili u toku nje. Fotografija iz sale sa pacijentom na operacionom stolu je sama po sebi diskutabilna, ali ono što je najviše zasmetalo javnosti jeste činjenica da hirurg ne nosi rukavice.

 

Jedan od komentara na fotografiju koju je dr Filipović objavio glasi: Doktore, doktore... "You are breaking sterility“. Gde su sterilne rukavice, a? Da ne pominjem fotografa u hiruškoj sali, he he he.... Operacija uspela... Pacijent umro.

 

Doktor je na to, takođe u šaljivom tonu, odgovorio – “Ajde, Tanja, nijesmo u Kanadi. Milo je zabranio ulaz u Crnu Goru svim ’bakterijama’ tako da kod nas nema infekcija“, a onda je na sledeći komentar dodao da se “kupa svako jutro, a pere ruke svako drugo, te da mu je procenat infekcije jedan promil“.

 

Fotografiju pogledajte OVDE.

 

Inače, u Kodeksu medicinske etike i deontologije se navodi da lekar vrši svoj poziv prema svojoj savesti – “Svako medicinsko lečenje mora biti propraćeno poštovanjem ljudskog dostojanstva, ličnosti, volje i prava pacijenta na samoopredeljenje“, navodi se između ostalog u kodeksu.

 

(Telegraf.rs / Bulevar B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • IvanNikolic

    31. jul 2015 | 14:12

    To je anesteziolog a ne hirurg,sta ce hirurgu stegoskip, operativno polje je očišćeno i sterilno,ruka pacijenta koja nije u operacionom polju je otkrivena i na njoj anesteziolog meri puls

  • Vesna

    31. jul 2015 | 15:03

    To nije hirurg vec anesteziolog.

  • buda

    31. jul 2015 | 14:22

    U bolnicama u CG ovo nije nista cudno.Koriste se ubrusi..maramice kao nesterilisani instrumenti.Jedan najobicniji javasluk.Zar u bolnicama ne mora sve biti sterilno,od posteljine,podova i svega ostalog.Mors da doneses sve od kuce,ljekove takodje.Tesko onom ko mora tamo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA