DELE IM LETKE SA UPUTSTVIMA: Izbeglice MASOVNO skreću u Hrvatsku!

Prve izbeglice pristižu i u Hrvatsku, za sada su to male grupe i pojedinci, ali nakon što je Mađarska najavila hapšenja na svojoj granici sve je izglednije da će izbeglički talas krenuti prema Hrvatskoj

  • 12

Nakon što je Mađarska odlučila da zatvori svoje granice, Fejsbuk grupa "Aviod Hungary - Migration news" (Izbegavajte Mađarsku - vesti o izbeglicama) pripremila je karte s alternativnim putevima koje se u obliku letaka dele izbeglicama na makedonskoj granici.

MIGRANTI ŠTRAJKUJU GLAĐU: Protest zbog Mađara, viču "Nemačka, Nemačka"!

Objavljeno je nekoliko mapa na kojima se prikazuju alternativni pravci koji se preporučuju izbeglicama, a jedna od putanja vodi i preko Hrvatske, preciznije preko Slavonije.

Na grčko-makedonskoj granici, volonteri su izbeglicama počeli da dele letke na kojima se nalaze te karte i usmeravaju ih prema navedenim alternativnim pravcima, kako ne bi krenuli put Mađarske i "zapeli" na tamošnjoj granici koju čuvaju teško naoružani policajci, koju nadleću helikopteri i gde su već počela prva privođenja.

IMIGRANTI ZAROBLJENI NA MAĐARSKOJ GRANICI: Ako krenu ka Hrvatskoj, čekaju ih minska polja!

Mađarska od ponoći primenjuje izmenjeni zakon o granici prema kome je za ilegalni prelaz predviđena zatvorska kazna od tri godine.Sama granica je i fizički zatvorena nakon što je, nakon izgradnje ograde, zatvoren poslednji prolaz koji su izbeglice koristile, a to je pruga Subotica - Segedin, na koju je juče u popodnevnim satima postavljen vagon s bodljikavom žicom.Grupa izbeglica presekla je jutros ogradu na granici Mađarske i Srbije, njih 16 policija je nakon toga odmah privela i to je prva grupa izbeglica na kojoj će biti primenjen novi zakon o državnoj granici.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Inače prve izbeglice pristižu i u Hrvatsku, za sada su to male grupe i pojedinci, ali nakon što je Mađarska najavila hapšenja na svojoj granici sve je izglednije da će izbeglički talas krenuti prema Hrvatskoj.

Načelnik Uprave za granicu Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske Zlatko Sokolar smatra da postoji realna mogućnost da izbeglice, nakon što je Mađarska zatvorila granicu prema Srbiji, krenu prema Hrvatskoj na čijoj je granici, kako kaže, za sada mirno - bez pokušaj ilegalnih prelazaka.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slobo

    15. septembar 2015 | 15:06

    Posto su isterali Srbe sada ce da Im dodju azilanti.Meni je bilo cudno sto nisu I dosad isli Hrvatskom rutom.Pokazite Im put I preko Drine. Tamoce Im vec neko pokazati put prema hercegovini I Cazinskoj krajini.Samo Im trpajte u EU.Nece Srbe,evo sada ce Vam doci neko pozeljniji.

  • ROMANIJA .RS.

    15. septembar 2015 | 14:57

    Neka idu malo i kod Hrvata to su njihova Braca.

  • Duki

    15. septembar 2015 | 19:55

    Jastaaa more preko Hrvatske oni su gostoljubiv narod,ne kao Madjari oni to jedva cekaju ha ha ha.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA