RADIKALAN ZAKON: Premršave manekenke ići će u ZATVOR!

Novi zakon koji je usvojio francski parlament predviđa da će svi modni časopisi morati jasno da obeležavaju sve fotografije ljudskog tela koje su prošle bilo kakve korekcije ili retuširanje u "Fotošopu"

  • 6

Francuska je donela novi zakon koji propisuje da manekenke moraju da imaju lekarsko uverenje o tome da nisu premršave ukoliko žele da se bave modnim poslom, u suprotnom biće suočene sa kaznom do šest meseci zatvora i novčanom kaznom od 75.000 evra.

Manekenke zapevale u kolima, pa se skinule gole, a onda ih je zaustavila policija... (VIDEO)

Novi zakon koji je usvojio francski parlament predviđa da će svi modni časopisi morati jasno da obeležavaju sve fotografije ljudskog tela koje su prošle bilo kakve korekcije ili retuširanje u "Fotošopu".

Francuska želi na ovakav način da propiše modnoj industriji koji je minimalni indeks telesne težine koje manekenke moraju imati da bi reklamirale njihove proizvode.

Poslanici su se složili da doktori mogu da procene koja manekenka je premršava, uzimajući u obzir više faktora kao što su visina, godište i telesna građa, prenosi britanski list.

Foto-ilustracija: Foter/Eva Rinaldi Celebrity and Live Music Photographer Foto-ilustracija: Foter/Eva Rinaldi Celebrity and Live Music Photographer

Mere donete su u okviru nacionalnog plana za borbu protiv anoreksije i bulimije koje su veoma rasprostanjenje u francuskoj modnoj industriji. Procenjuje se da u Francuskoj negde između 30.000 i 40.000 ljudi, među kojima je najviše adolescenata, boluje od anoreksije i drugih poremećaja u ishrani, često sa fatalnim posledicama po zdravlje.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    18. decembar 2015 | 13:02

    Bravo za novi zakon! Najzad i od njih nesto dobro.

  • Vukasin

    19. decembar 2015 | 03:58

    Dobro su se setili ovoga. To je samo upozorenje za te manekene da ne jedu pola jabuke dnevno da bi imali liniju, nego da se normalno hrane vec jednom a ne da upropascavaju sebe

  • Xxx

    18. decembar 2015 | 17:19

    Reci nekome da je jako mrsav isto je kao i reci nekome da je jako debeo. Ovo prvo se ne smatra uvredom, dok je drugo i te kakva uvreda. Zasto? Zato sto je i bolje i lepse biti premrsav nego predebeo. Desi mi se po nekada da smsam par kilograma, dodjem tu na odmor i odmah cela familija pocne da smara: 'jao sto si smrsala, treba ti par kilograma da nabacis' i td..posto se oni svi uglavnom goje iz godine u godinu, zamisljam kako bi to izgledalo kada bih ja svima govorila: 'jao sto si debela/o, mnogo si se ugojila/o'. Mrsavo je uvek lepse i atraktivnije, naravno i zdravije, bucke koje ne mogu da se odreknu svoje droge-hrane i koje mrzi da treniraju, mogu samo da se tese :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA