EVROPA STRAHUJE: Džihadisti ukrali nekoliko desetina hiljada BLANKO PASOŠA

Zapadne zemlje strahuju da bi džihadisti Islamske države pasoše, koje su ukrali u Siriji, Iraku i Libiji, i koje prodaju na crnom tržištu za 1.000 do 1.500 evra, mogli da iskoriste za ulazak u Evropu

  • 3

Džihadisti iz Islamske države ukrali su nekoliko desetina hiljada blanko pasoša iz Sirije, Iraka i Libije a njih bi mogle da koriste "lažne izbeglice" na putu ka Evropi, preneo je danas nemački list "Velt am zontag".

(VIDEO) Amerikanci GREŠKOM BOMBARDOVALI iračke vojnike umesto DŽIHADISTA!

Pozivajući se na izvore bliske zapadnim obaveštajnim službama, ovaj list piše da je Islamska država zauzela velike delove teritorije Sirije i Iraka, a da je u Libiji preuzela kontrolu nad nekim vladinim zgradama odakle je uzela opremu i dokumenta.

Islamska država te pasoše preprodaje na crnom tržištu, a jedan košta od 1.000 do 1.500 evra.

ISIS MOŽE DA ŠTAMPA SIRIJSKE PASOŠE: FBI se plaši lažnih izbeglica koje ulaze u SAD!

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

"Velt am zontag"  piše i da zapadne zemlje strahuju da bi i sami džihadisti mogli da iskoriste te pasoše za ulazak u Evropu.

Dvojica bombaša samoubica u napadima u Parizu 13. novembra, imala su sirijske pasoše prilikom ulaska u Evropsku uniju preko Grčke.

(Telegraf. rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miroljub

    20. decembar 2015 | 21:57

    ma nisu ukrali ameri im omogucili postoji razlog zasto oni to znaju pre nego sto su im dali mi cemo saznati kad bude kasno i evropa naravno

  • chicha Mrsoje

    21. decembar 2015 | 01:40

    Blokirati ulaske iz tih zemalja. Moja iskustva sa svima sto pricaju zadnjenepcano su losa, prodali bi I prevarili I najrodjenije samo ako bi mogli. Kodeks postenja I casti im je nula.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA