POMOZITE, ZABILA MI SE KOST U JEZIK I KRAJNIK! Srbi se na SVETOG NIKOLU masovno davili RIBLJIM KOSTIMA

U Kliniku za bolesti uha, grla i nosa niškog Kliničkog centra, dok je ceo grad slavio Svetog Nikolu non-stop su pristizali pacijenti kojima je bila potrebna pomoć zbog gutanja ribljih kostiju

  • 12

U vreme posta Srbi se masovno dave ribljim kostima! Ovo tvrdi za "Informer" Dušan Milisavljević lekar niškog Kliničkog centra i upozorava da je samo za Svetog Nikolu kroz ustanovu u kojoj radi prošlo deset pacijenata kojima je iz grla izvađena riblja kost!

PODELITE HRANU SA SLAVSKE TRPEZE SA ONIMA KOJI NEMAJU: Uključite se u AKCIJU o kojoj priča SRBIJA!

U Kliniku za bolesti uha, grla i nosa niškog Kliničkog centra, dok je ceo grad slavio Svetog Nikolu non-stop su pristizali pacijenti kojima je bila potrebna pomoć zbog gutanja ribljih kostiju.

KRVAV NIKOLJDAN: Izvadili noževe nasred ulice, a onda je nastao HAOS!

Foto: Tanjug Foto: Tanjug

Dr Dušan Milisavljević za ovaj list otkriva da je zbog povećanog broja pacijenata koji su se "davili" ribljim kostima čak i na svoj Fejsbuk ostavio poruku:

ČUVAJTE SE NA POSNIM SLAVAMA: Evo od čega POSTRADA najviše Srba!

- Pozdrav iz KC Niš. Dežurstvo. Pažljivo kada jedete ribu, već sam imao nekoliko pacijenata kojima sam vadio riblju kost iz grla.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

- Na svu sreću reč je o rutinskim intervenicijama koje nisu teške, traju kratko i rade se u lokalnoj anesteziji. Niko se nikada nije udavio zbog riblje kosti, ali svaka ogrebotina koju ona stvori, ako se zaglavi u ždrelu, može da bude rizik za pojavu infekcije. Međutim, koliko će sama intervencija biti neprijatna za pacijenta zavisi od toga da li se riblja kost zabila u predeo mekog nepca u ustima, u krajnik, u koren jezika ili u niže delove ždrela - kaže Milisavljević.

Prema njegovim rečima kada dođe do "davljenja ribljom kosti" postoji jedan trik koji može da pomogne.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

- Ako osetite da vam se riblja kost zaglavila u grlu, pojedite veći, suv komad hleba. Ako tegobe ni nakon toga ne prestanu, obavezno potražite lekarsku pomoć - kaže on.

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LudiMile

    21. decembar 2015 | 08:20

    To je zato sto cele godine jedu prasetinu :D Slabo se posti kod nas , zato nam tako i jeste...

  • Dr. za rock and roll

    21. decembar 2015 | 08:39

    ????? Ko zna koliko se olese prvo kad ni ribu kasvetno ne mogu da oljuste.--- razumem da deci zapadne kost ali ne odraslima.

  • топлистанадреалиста

    21. decembar 2015 | 08:29

    Алав народ, жељан свега! Туга!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA