AMERIČKA ZVER UNIŠTILA VOZILO ISIS-a: Pogledajte razornu moć ovog tenka u borbi protiv džihadista (VIDEO)

- Zver je heroj dana svakog dana poslednjih sedam dana - napisao je portparol američke vojske

  • 4

Portparol američke vojske, general Stiv Varen, istakao je na Tviteru rezultate delovanja američkog naoružanja u borbi protiv Islamske države. On je na ovoj društvenoj mreži pohvalio jedan od najmoćnijih tenkova na svetu, američki M1A1 Abrams, poznatiji pod nadimkom "Zver".

AMERIČKI UBICA DALEKOG DOMETA: Ovo novo nebesko čudo košta 550 miliona dolara (VIDEO)

Ovaj tenk uništava mine na putevima i ima veliku razornu moć koju koristi kako bi pomagao iračkim snagam u borbi protiv džihadista, dodao je Varen, preneo je AP.

U Iraku su trenutno dva tenka ove vrste, ali samo jedan je u aktivnoj upotrebi.

Na snimku je prikazano kako je uništeno vozilo ISIS-a, koje je prethodno pogođeno upravo iz ovog tenka.

- Zver je heroj dana svakog dana poslednjih sedam dana - napisao je Varen.

Pogledajte snimke:

(Telegraf.rs/)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Š

    15. april 2016 | 12:02

    "Najbolji tenk na svetu" HAHAHA Muka mi je od "reklamiranja" Abramsa. Istina o Abramsu je da ga vlada reklamira kako ne bi trošili pare na novi tenk jer ga posada ne voli. Taj tenk guta gorivo kao avion, više od bilo kog tenka na svetu. A takođe motor mu se lomi od sitnih kamenčića koji upadaju kroz hladnjake. Mnogo je težak i lako se zaglavi i u vlažnoj zemlji. A oni ga promovišu kao "Uništava ruske tenkove kao od šale a oni mu ništa ne mogu" A ti ruski tenkovi koje koriste u Iraku su T 55, T 62 i rane verzije T 72. A ti tenkovi se ne koriste u Rusiji od 80ih i takođe koriste metke napravljene 60ih koji nisu za ništa. A takođe kada je vojska Iraka trebala da izabere koji tenk da kupi da koristi, Abrams je otpao i jedan od tenkova koji su kupovali je bio naš M84 koji se mnogo bolje pokazao nego abrams i u proseku je uništio više neprijateljskih tenkova. A on je 99% kao ruski T 72 ali je koristio modernu municiju i ništa mu nisu mogli neprijateljski tenkovi. A Abramsa su dobili kao poklon od amera na kraju rata i sad ga koriste. A naše su prodali.

  • Michele

    15. april 2016 | 12:06

    Napokon i oni uspjeli uništiti jedan tenk nakon 15 godina borbe, a mislim da su to ipak vojne vježbe. Dobri su u vojnim vježbama. Neka vide sta Rusija radi i kako se blokira terorizam u par mjeseci. Trebali bi proći u Rusiju na vojnu vježbu pa bi imali vise svojih videa na YouTube a ne krasti sva videa od RUSKIH vojnih intervencija , specijalaca i policajaca svijeta

  • How Yes No

    15. april 2016 | 11:53

    Smece sa dobrom reklamom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA