≫ 

TEROR U PAKISTANU: Ubijeno više od 14 hrišćana, broje se povređeni

Niko još nije preuzeo odgovornost za ovaj napad, koji se dogodio dan nakon što je vojska saopštila da je osujetila pokušaj Islamske države da proširi svoju mrežu i u ovoj pretežno muslimanskoj zemlji

  • 1

U dva ekstremistička napada koja su se jutros dogodila u severnom delu Pakistana stradalo je najmanje 14 ljudi, prenose zvaničnici.

U gradu Mardan, napadač je bacio ručnu bombu na zgradu okružnog suda, nakon čega je digao sebe u vazduh. U tom napadu stradalo je deset ljudi, a preko 40 je ranjeno.

Takođe, grupa ekstremista napala je rano jutros hrišćansku koloniju u blizini severozapadnog pakistanskog grada Pešavara, izazivajući pucnjavu u kojoj su ubijena četiri napadača i jedan hrišćanin, saopštili su policijski i vojni izvori, javlja AP.

Ubijen lider ogranaka ISIS-a u Avganistanu i Pakistanu u napadu dronom

U drugom napadu su, takođe, ranjena tri pripadnika bezbednosnih snaga i dva civila u svojstvu čuvara.

Portparol vojske Asim Salem Badžva saopštio je da su bezbednosne snage brzo odgovorile na napad i da sada tragaju za eventualnim saučesnicima napadača.

Lokalni policijski zvaničnik Šaukat Han rekao je da su četiri bombaša-samoubice ušli u hrišćansku koloniju, a jedan u crkvu u kojoj, međutim, u tom trenutku nikog nije bilo.

U koloniji su, prema njegovim rečima, ekstremisti ubili jednog hrišćanina, a brz odgovor lokalnih čuvara i bezbednosnih snaga sprečio je da broj žrtava bude i veći.

Niko još nije preuzeo odgovornost za ovaj napad, koji se dogodio dan nakon što je vojska saopštila da je osujetila pokušaj Islamske države da proširi svoju mrežu i u ovoj pretežno muslimanskoj zemlji, pri čemu je uhapšeno 309 osumnjičenih, podseća američka agencija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA