PUTIN JOŠ JEDNOM PONOVIO: SSSR nije trebalo razbijati

- Znate moj stav o Sovjetskom Savezu. Nije bilo potrebno to raditi. Mogao se demokratski transformisati - istakao je Putin

  • 3

Ruski predsednik Vladimir Putin je izjavio da Sovjetski savez nije trebalo razbijati, već je trebalo ići putem demokratskih promena, prenose tamošnji mediji.

PUTIN PRAVI SVOJ KGB, STRAH I TREPET ZA SVE: Ovako će delovati čelični špijuni Rusije (VIDEO)

Kako je izjavio predsednik Rusije na sastanku sa rukovodiocima političkih partija u Kremlju, Komunistička partija je promovisala destruktivne ideje za zemlju.

- Znate moj stav o Sovjetskom Savezu. Nije bilo potrebno to raditi. Mogao se demokratski transformisati. Međutim, želim da skrenem pažnju na to da se na čelu naše bivše domovine, SSSR, nalazila Komunistička partija. Ne neka druga koja je promovisala nacionalizam ili neke druge destruktivne ideje koje su pogubne za svaku državu - rekao je Putin na sastanku političkih partija u Kremlju, prenosi Sputnjik.

Da podsetimo, Putin je i ranije kritikovao ekonomsku politiku SSSR-a. Pritom, Putin je izjavio da su Lenjin i njegovi saveznici „stavili atomsku bombu pod zgradu koja se zove Rusija i koja je potom eksplodirala“. Podsetio je da su Lenjin i Staljin imali nesuglasice povodom izgradnje nove države. Na kraju je bila izgrađena sa mogućnošću izlaska njenih članica iz sastava države.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile23

    24. septembar 2016 | 10:02

    SFRJ je uz sve mane I prednosti bila bolja od novonastalih I prezaduzenih banana drzavica.

  • They Live

    23. septembar 2016 | 15:21

    CCCP je bio satanizzm

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA