ŽESTOKE OPTUŽBE RUSIJE NA RAČUN SAD: Amerikanci su osiromašenim URANIJUMOM gađali Irak i Siriju

Marija Zaharova, portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova, javnosti je ukazala na zajednički izveštaj jedne holandske nevladine organizacije i Međunarodne koalicije za zabranu oružja s uranijumom

  • 24

Sjedinjene Američke Države su koristile granate s osiromašenim uranijumom u Siriji i Iraku najmanje dva puta, upozorila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ZATIŠJE U ALEPU: Putin poručio da će Moskva učiniti sve da produži primirje!

Javnosti je ukazala na zajednički izveštaj jedne holandske  nevladine organizacije i Međunarodne koalicije za zabranu oružja s uranijumom u kojem se izražava zabrinutost zbog toga što su SAD koristile zabranjeno oružje tokom intervencije u Iraku.

- Autori su došli do zaključka da je američka vojska prekršila vlastita pravila o upotrebi takvog naoružanja, jer su njime gađali mete na kojima nije bilo oklopnih vozila, uključujući ljudstvo neprijatelja i izlažući civlino stanovništvo - rekla je Zaharova.

Ona je upozorila kako "te činjenice iz bliske prošlosti zapadni mediji zaboravljaju u vrijeme antisirijske i antiruske propagande".

(Telegraf.rs / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera Kojot # 1

    21. oktobar 2016 | 22:28

    Cuj cak dva puta! Pa nas tukli 2 ipo meseca sa tim bombama! I ko od njih danas prica o tome?

  • Radovic

    21. oktobar 2016 | 09:14

    Gadjali i nas tako pa nista, gradjani oboljevaju sve vise politicari obozavaju amere sve vise i eto tako koga boli stojko za milojko.

  • Zigi

    21. oktobar 2016 | 17:18

    Bagra, imperijalistička.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA