STIZAĆE SE OČAS POSLA: Brzi put povezivaće Beograd i Sarajevo

Brzi put od Požege do Višegrada bi bio dug oko 100 km, od čega bi 60 km bilo na teritoriji Srbije, a 40 km na teritoriji BiH

  • 20

Srbija je zainteresovana da zajedno sa BiH realizuje projekat gradnje brzog puta Beograd - Sarajevo.

Kako Drina razdvaja Srbe? (FOTO)

Prema rečima Zorane Mihajlović, potpredsednice Vlade Srbije, sa Savetom ministara BiH u Sarajevu je dogovoreno formiranje zajedničke radne grupe koja će aktivirati taj projekat.

Mihajlović je, nakon sastanka sa ministrom komunikacija i saobraćaja u Savetu ministara BiH Ismirom Juskom, rekla da je Srbija zainteresovana, pre svega, za gradnju deonice od Požege do Višegrada.

- Želimo da gradimo brzi put Beograd - Sarajevo. Formiraćemo zajedničku radnu grupu između naša dva ministarstva koja će se baviti projektno- tehničkom dokumentacijom, ali i izvorima finansiranja - rekla je ona i dodala da bi projektna dokumentacija mogla da bude gotova sledeće godine.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Brzi put od Požege do Višegrada bi bio dug oko 100 km, od čega bi 60 km bilo na teritoriji Srbije, a 40 km na teritoriji BiH.

Sastanku u Savetu ministara BiH su prisustvovali i ministar trgovine Srbije Rasim Ljajić i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savetu ministara BiH Mirko Šarović.

Mihajlović je rekla da je regionalno povezivanje važno zbog stabilnosti, a ne samo zbog ekonomije.

Govoreći o ruti kroz Srbiju, ona je istakla da je u Srbiji završena gradnja auto-puta od Ljiga do Preljine, a da će do kraja 2017. biti gotov ceo potez od Obrenovca do Preljine, kao i da je u planu gradnja deonice Preljina - Požega.

Printskrin: Youtube / Arber Hoti Printskrin: Youtube / Arber Hoti

- Mi ćemo završiti autoput do Požege i zainteresovani smo za deonicu od Požege do Višegrada, koja bi bila deo puta od Beograda do Sarajeva. Sa bosanske strane će se tek razgovarati kojom trasom će ići ta brza saobraćajnica kroz BiH - rekla je Mihajlović.

Ona je podsetila da je ideja o gradnji puta Beograd - Sarajevo aktuelna već više od 10 godina i da je sada pravo vreme za realizaciju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xxx

    14. decembar 2016 | 01:53

    Dajte povezite prvo celu Srbiju pa onda po regionu, Do Priboja i Prijepolja se putuje ihahaj....!

  • Pera

    13. decembar 2016 | 20:01

    Blize se izbori.bice jos praznih obecanja.

  • Djura

    13. decembar 2016 | 19:25

    Trenutno od granice do Visegrada ima 20km magistrale. Kojom logikom ce biti 40km auto-puta?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA