ON JE UPUCAO NAJTRAŽENIJEG TERORISTU: Policajac je tek 9 meseci, a sada je heroj Evrope (FOTO) (VIDEO)

Luka Skata je iz Sirakuze i ima 29 godina

  • 12

Mladi policajac koji je tri sata posle ponoći ubio Tunišanina Anisa Amrija je Luka Skata, koji je inače stupio na dužnost samo devet meseci pre ovog incidenta.

Uzviknuo je "Alahu akbar" i krenuo da puca na policajce: Osumnjičeni za napad u Berlinu UBIJEN U MILANU (FOTO) (VIDEO)

On je najopasnijeg i najtraženijeg teroristu, koji je kamionom uleteo u božićni vašar u Berlinu, ubio nakon rutinske policijske kontrole u milanskom naselju Sesto San Đovani.

Naime, policajci su zaustavili vozilo i samo su želeli da prekontrolišu vozača. Ali, on je izvadio pištolj i počeo da viče "Alahu Akbar" i da puca, pritom u rame ranivši policajca Kristijana Movia (36). Metak koji je došao od strane mladog Skate sprečio je teroristu da povredi još ljudi.

Tokom prepodneva se oglasio i ministar unutrašnjih poslova Italije Marko Miniti, koji je potvrdio da je u Milanu ubijen Tunišanin, osumnjičen za napad u Berlinu. On se pritom i zahvalio mladom Luki Skati u ime celog ministarstva i italijanske policije.

- Amri je bio najtraženiji terorista i veoma sam ponosam kojom brzinom je kolega koji je tek stupio na dužnost ovu situaciju rešio. To pokazuje da je bezbednost u našoj zemlji na zavidnom nivou - rekao je Miniti.

Bio je godinama u zatvoru i na listi opasnih džihadista, krio se iza 6 imena, učio da pravi bombu: Sve o osumnjičenom krvniku iz Berlina (FOTO)

Prema pisanju "Korijere dela sera" kod Amrija je pronađena karta za voz te da je iz Francuske došao u Italiju, a da je zaustavljen ispred železničke stanice u Milanu.

Luka Skata je, inače, iz Sirakuze i ima 29 godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drug shoku

    23. decembar 2016 | 13:20

    Nije trebalo da se objavi slika policajca, znate u sami zašto

  • Vladimir

    23. decembar 2016 | 19:21

    Odkad se otkriva identitet policajca koji je ubio teroristu?! Takvu glupost samo italijani mogu da urade

  • Blickrig

    23. decembar 2016 | 14:51

    Bravo tako se to radi sa teroristima nema PREGOVORA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA