≫ 

PUTIN SE ZAGREVA: Ruski predsednik pozvao na jačanje oružanih snaga, dižu se i novi borci na nebo! (VIDEO)

- Pre svega želim da vam čestitam na ovom važnom događaju, na početku probnih letova našeg novog lakog ''MiG-35'' borca" - rekao je Putin

  • 7

Ruski predsednik Vladimir Putin pozvao je danas na jačanje borbene sposobnosti ruskih oružanih snaga, uključujući skraćivanje vremena za raspoređivanje vojnih jedinica.

NOVO MOĆNO PUTINOVO ORUŽJE: Toliko je snažno i munjevito da može da probije sve, a Amerika tek treba da ga testira (VIDEO)

- Značaj kopnenih snaga zajedno sa avijacijom i mornaricom u vojnim sukobima je visok. Naš zadatak je da im obezbedimo najbolji hardver, savremenu opremu i značajno povećamo njihove borbene sposobnosti - rekao je Putin.

On je istakao da je mobilnost jedan od glavnih pokazatelja efikasnosti kopnenih snaga tokom transfera vojnika na velike razdaljine i njihove brze raspodele.

- Moramo da povećamo vreme za takve aktivnosti - dodao je Putin, prenosi "Sputnjik internešnal".

Ruski predsednik je, ujedno, izrazio nadu da će ruske oružane snage biti značajno ojačane novim višenamenskim lovačkim avionima "MiG-35".

- Pre svega želim da vam čestitam na ovom važnom događaju, na početku probnih letova našeg novog lakog ''MiG-35'' borca" - rekao je Putin tokom video konferencije povodom početka testiranja tog aviona.

On je dodao da novi borbeni avion ima unapređene karakteristike, kao i da je opremljen najsavremenijim oružjem i sposoban za praćenje od 10 do 30 ciljeva.

- Veoma se nadam da će naše oružane snage biti značajno ojačane ovom letilicom - rekao je Putin.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дадоредстар

    26. januar 2017 | 17:47

    Само одбрана своје земље

  • Kami

    26. januar 2017 | 17:05

    Daj bre Rusi napravite nesto za civilnu upotrebu.

  • Milence

    27. januar 2017 | 10:06

    Da se pokaze nesto sto ce biti I za prodaju,odbranu a bogami da se pokazu zubi onima koji su izgubili kompas,pa ce da zalutaju na tudje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA