MALA LARA JE GENIJE: Ima duplo više medalja nego godina (FOTO) (VIDEO)

Pored toga što na klaviru svakodnevno vežba četiri sata i redovno pohađa peti razred osnovne škole, ima vremena i za druge aktivnosti: treniranje baleta, jahanja, učenja engleskog i francuskog jezika

  • 1

Srbija je puna mladih talenata, a jedan od najsvetlijih primera je jedanaestogodišnja pijanistkinja iz Beograda Lara Arbajter, koja je osvojila svet svojim talentom i postala deo prestižnog društva - našla se među 35 najboljih mladih muzičara današnjice.

Za ovog Srbina verovatno niste čuli, a njemu se dive Ameri i NASA (FOTO)

To pokazuju brojna domaća i svetska priznanja, gde joj i statsitika ide u korist - devojčica ima više nagrada nego godina - čak 25, od kojih je na 23 zasijala na prvom mestu.

Veljko (18) je čudo Srbije: Čak 4 puta pobedio na takmičenju kompozitora, a nije ni pošao na muzičku akademiju (VIDEO)

Poslednje takmičenje u nizu nedavno je organizovano u Nemačkoj, gde je malena Lara učestvovala na on-line nadmetanju na koje se prijavilo milion dece iz čitavog sveta. Ona je, očekivano, izabrana u prvih 35 najboljih.

- Poslala sam snimak. Svih 35 smo dobili pehar u obliku violinskog ključa. Ponosna sam na sebe! U Srbiji sam jedna od najboljih i najmlađih. Klavir, to je moja ljubav i obožavam da sviram - rekla je ova nadarena devojčica.

Printskrin: Youtube/eduTV Printskrin: Youtube/eduTV

Devojčica je uspela da osvoji i London, gde je dobila nagradu u kategoriji pijanista od 4 godine 40 godina starosti, i opet se plasirala među 30 najboljih na svetu.

Za Laru je najznačajnija ona osvojena u Italiji, u Veneciji, a bez lažne skromnosti dodaje da za nekog ko je mali kao ona, ima puno nagrada.

Printskrin: Youtube/eduTV Printskrin: Youtube/eduTV

Ovaj klavirski genije, i pored toga što svakodnevno vežba četiri sata i redovno pohađa peti razred osnovne škole, ima vremena i za druge aktivnosti: treniranje baleta, jahanja, učenja engleskog i francuskog jezika.

Video koji je napravila ekipa Edu televizije pogledajte ovde:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA