≫ 

Kristina i Jugoslav biciklom kreću na put od 1.600 kilometara iz jednog mnogo jakog razloga! (FOTO)

- Naš poduhvat je čist entuzijazam. Vozimo bicikle, ali nismo profesionalci. Ipak, mislimo da ćemo uspeti zato što nas vodi želja da se odužimo precima - kaže Kristina

  • 7

Kristina Stamenković (27) i Jugoslav Stošić (31) iz Prokuplja rešili su da biciklama pređu put dug 1. 600 kilometara u znak sećanja na srpske logoraše koji su završili u Norveškoj. Njih će kolima pratiti Nenad Gaćeša (35) iz Pančeva. Njihov put počinje 23. maja i završava se 23. juna u norveškom mestu Korgen gde se održava velika manifestacija posvećena srpskim logorašima.

ONE SU NAJVEĆE ZLO, A NIKAD NISTE ČULI ZA NJIH: Terale pse da ujedaju ljude za genitalije, bile su Hitlerova desna ruka!

Kristina kaže da su se na ovaj put odlučili u znak sećanja na sve Srbe koji su stradali i da je ovo način da im se zahvale za junaštvo i žrtvu.

Foto: Wikimedia/ U.S. military or Department of Defense Foto: Wikimedia/ U.S. military or Department of Defense

- Naš poduhvat je čist entuzijazam. Vozimo bicikle, ali nismo profesionalci. Ipak, mislimo da ćemo uspeti zato što nas vodi želja da se odužimo precima - kaže Kristina.

Ona dodaje da su slučajno došli na ideju, kada su nedavno vozili bicikle.

Njihov put kreće od srpske granice do Osla i voze 1.600 kilometara, a zatim će vozom do Korgena koji je u norveškoj komuni Hemnes.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

- Za ceo poduhvat treba nam 6.000 evra. Trenutno prikupljamo novac i nadamo se da ćemo uspeti na vreme da krenemo. Do sada smo dobili podršku Opštine Prokuplje, a poduhvat je podržalo i Društvo prijateljstva Norveške i zapadnog Balkana. Ne sumnjamo u uspeh, jer smo motivisani čistim entuzijazmom i veličinom naših predaka - sigurna je Kristina.

Ona je inače profesor norveškog jezika i temeljno je proučila istorijske veze Norveške i Srbije.

Daljinac baner

(B. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA