Al Kaida pokušava da se ubaci u CIA!

Petina kandidata koji konkurišu za posao u agenciji CIA ima sumnjivu biografiju i "terorističke ili neprijateljske veze", a najčešće se pominju Hamas, Hezbolah i Al Kaida

  • 3

Al Kaida i druge ekstremističke organizacije stalno pokušavaju da se ubace u američke obaveštajne agencije koje proveravaju hiljade svojih zaposlenih da bi to sprečile.

Tako je CIA utvrdila da oko petina kandidata koji konkurišu za posao u toj agenciji ima sumnjivu biografiju i "terorističke ili neprijateljske veze", piše "Vašington post", pozivajući se na poverljivi dokument o budžetu.

Dokument, koji je novinama dostavio odbegli bivši analitičar Nacionalne bezbednosne agencije (NSA) Edvard Snouden, ne opisuje prirodu ekstremističkih ili neprijateljskih veza kandidata za radna mesta, ali se najčešće pominju Hamas, Hezbolah i Al Kaida sa svojim pridruženim grupama.

Strah od njihove infiltracije je toliko veliki da je NSA prošle godine planirala da istraži najmanje 4.000 zaposlenih koji su uspešno prošli bezbednosne provere. NSA je uočila potencijalno sumnjive aktivnosti među zaposlenima praćenjem onoga što kucaju na tastaturama dok su na poslu.

Sumnjivo ponašanje odnosilo se na pristupanje zaposlenih poverljivim bazama podataka koje im nisu potrebne za obavljanje posla ili skidanje više dokumenata odjednom, rekle su dve osobe koje poznaju softver koji se koristi za praćenje zaposlenih.

Bela kuća hoće da optuži odbeglog Snoudena za špijunažu jer je medijima dostavio informacije o američkim programima za nadgledanje.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • boban

    2. septembar 2013 | 15:30

    Pokusava da se ubaci u sluzbi koja ih je i stvorila? Koliko ovi amerikanci vredjaju intelegenciju,zar ne shvataju da im niko vise ne veruje osim naravno prostitutke iz eu haha

  • Ser

    2. septembar 2013 | 14:19

    Alkaida ne postoji...

  • Dzoni

    2. septembar 2013 | 14:06

    Haha...sto bi se ubacivali?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA