Dva muškarca uhapšena zbog upada u Bakingemsku palatu

Čovek, koji se sumnjiči za krađu, nedozvoljen ulazak i nanošenje štete, pronađen je sinoć "u prostoru koji je trenutno otvoren za javnost tokom dana", dok je drugi uhapšen ispred palate zbog sumnje da je planirao krađu

  • 0

Jedan čovek uhapšen je u Bakingemskoj palati pošto je preskočio ogradu i bez dozvole ušao u najpoznatiju od tri zvanične rezidencije kraljice Elizabete II, dok je drugi čovek uhapšen ispred kraljičine kuće, saopštila je policija.

 

Čovek, koji se sumnjiči za krađu, nedozvoljen ulazak i nanošenje štete, pronađen je sinoć "u prostoru koji je trenutno otvoren za javnost tokom dana", navela je policija.

 

Drugi čovek uhapšen je ispred Bakingemske palate zbog sumnje da je planirao krađu.

 

Obe osobe puštene su na slobodu uz kauciju, a policija istražuje incident tokom koga nijedan član kraljevske porodice nije bio u Bakingemskoj palati.

 

 

Bezbednost porodične kuće i administrativnog sedišta britanske monarhije narušena je više puta, a najpoznatiji slučaj dogodio se 1982, kada je Majkl Fejgan (30) ušao u kraljičinu spavaću sobu.

 

Kraljica se probudila i zatekla ga na svom krevetu, nakon čega je ćaskala s njim oko pola sata dok nije uhapšen.

 

U Bakingemsku palatu su bez dozvole ulazili i jedan odbegli psihijatrijski pacijent i grupa antinuklearnih demonstranata, kao i nekoliko novinara tabloida, uključujući reportera Rajana Perija iz "Dejli mirora", koji je čak dva meseca proveo u kraljičinoj rezidenciji radeći prerušen u poslužitelja.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA