SAJBER PLJAČKA: Ukrali 1,3 miliona funti

Grupa mladića je na kompjuterski sistem "Barklis" banke u Londonu instalirala uređaj koji im je omogućio da izvrše "sajber" pljačku. Isti zločin pokušali su da izvedu prošle nedelje sa španskom bankom “Santander”

  • 4

Britanska policija saopštila je da je uhapsila osam osoba osumnjičenih da su iz "Barklis" banke u Londonu ukrali 1,3 miliona funti tako što su "provalili" u kompjuterski sistem.

Grupa je optužena da je na kompjuterski sistem banke instalirala jedan uređaj koji im je omogućio da izvrše "sajber" pljačku. U pitanju su muškarci između 24 i 27 godina, koje policija trenutno ispituje, prenela je agencija AP.

Prilikom pretresa više stanova u širem području Londona, policija je pronašla novac, nakit i na hiljade kreditnih kartica.

Grupa muškaraca je uhapšena pošto nije uspela da na isti način prošle nedelje orobi i banku "Santander". Otkriveni su pošto je lažni inženjer pokušao da u ekspozituri španske banke "Santander" instalira specijalni "miš", koji se inače koristi za istovremenu kontrolu više kompjutera.

Detektivi su naveli da su na taj način oni mogli da "iz daljine preuzmu kontrolu nad kompjuterom banke".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojsa

    20. septembar 2013 | 14:52

    Sa tim znanjem bi te pare zaradili za 1 godinu a u zatvoru ce biti minimum 5 godina.

  • VforV

    20. septembar 2013 | 14:32

    Svaka cast!!!

  • Borko Mihajlovic

    24. januar 2014 | 19:30

    Ко хоће веће,изгуби из вреће :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA