Mihajlović: Srbijagas pred bankrotom!

- Biće prekontrolisano poslovanje svih javnih preduzeća, a posebno Srbijagasa jer je to preduzeće pred bankrotom - izjavila je ministar energetike Zorana Mihajlović

  • 7

- Poslovanja javnih preduzeća moraju da se prekontrolišu, a posebno Srbijagas, jer je to preduzeće pred bankrotom, izjavila je danas Tanjugu ministar energetike Zorana Mihajlović.

- Upozoravali smo mnogo puta da, ako postoji mogućnost, to treba da uradi policija - rekla je Mihajlović i ponovila da je Srbijagas pred bankrotom i da postoje osnovane sumnje "da tu stvari moraju da se preispitaju".

Ona je zahvalila zaposlenima u Srbijagasu koji su Antikorupcijskom timu Ministarstva energetike slali podatke o radu tog preduzeća jer, kako je rekla, do informacija o Srbijagasu je teško doći.

Mihajlović je ocenila da su ti i podaci državnog revizora o poslovanju Srbijagasa dovoljni da dobijemo izveštaj nadležnih organa o tome šta se dešavalo u tom javnom preduzeću.

Ona je naglasila da, paralelno sa tim, treba da se odvija finansijska konsolidacija i reformisanje Srbijagasa, jer je to preduzeće došlo u situaciju da ne može više da ispunjava nijednu svoju obavezu.

 - Srbijagasa prema dobavljačima iznose više od 40 milijardi dinara, navela je Mihajlović.

Ministarka je ponovila da će plan reformisanja Srbijagasa ponovo biti prosleđen Vladi na usvajanje i da će o tom programu razgovarati i sa ministrima finansija i privrede.

Odgovarajući na pitanje da li će se takva situacija u Srbijagasu odraziti na investicije tog preduzeća i na izgradnju gasovoda "Južni tok" koja treba da počne do kraja godine, Mihajlović je naglasila da je država Srbija garant za "Južni tok" i da će, kao i do sada, učiniti sve da ispuni preuzete obaveze koje se tiču tog projekta.

Podsetimo, policija je danas bila u Srbijagasu gde je češljala dokumentaciju o poslovanju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bekos

    27. septembar 2013 | 18:33

    Cega su se SPS-ovci dotakli to je propalo, a oni se obogatili.

  • lola

    27. septembar 2013 | 19:05

    ali zato bajatovic nije pred bankrotstvom,ali se nadamo da je pred robijom!

  • Cmika

    27. septembar 2013 | 20:09

    Nije ni Bajatovic mogao sam

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA