Od sindikalnih para kupio audi i putovao

Predsednik Opšteg sindikata hrvatskog MUP-a Siniša Mihelić proneverio je skoro pola miliona kuna sindikalnog novca na gorivo, putarine, kazne za parkiranje i kupovinu automobila

  • 6

Protiv predsednika Opšteg sindikata hrvatskog MUP-a Siniše Mihelića članovi te organizacije podneli su krivičnu prijavu zbog sumnje da je u prvoj polovini ove godine proneverio gotovo pola miliona kuna sindikalnog novca koji je, kako sumnjaju, potrošio na kupovinu automobila marke audi i putovanja.

Krivičnu prijavu članovi sindikata podneli su pošto su doznali da je od 1. januara do 30. juna ove godine Mihelić potrošio oko 397.000 sindikalnih kuna na gorivo, putarine i kazne za parkiranje i oko 93.000 kuna na reprezentaciju.

Članovi sindikata shvatili su da nešto nije u redu pošto je njihov šef, koji je jedini ovlašćen za upravljanje sredstvima sindikata, mesecima odbijao da sazove sednicu Glavnog odbora i podnese finansijski izveštaj.

Nakon pritisaka, sednica je, ipak, održana 7. septembra, ali Mihelić nije podneo finansijski izveštaj. Umesto toga, na sednicu je doveo računovođu, koji je odbor izvestio da je šef sindikata potrošio gotovo pola miliona kuna na gorivo, putarine, kazne za parkiranje i reprezentaciju.

Mihelić nije želeo da pokaže račune za potrošeni novac, pa članovi sindikata sumnjaju da je novac potrošio na kupovinu novog audija A8 i troškove privatnih putovanja i odmora u društvu svoje supruge.

Kako piše "Jutarnji list", Mihelić je u kratkom telefonskom razgovoru rekao da "nema pojma" o prijavi i da nema komentar.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar Arsenijevic

    30. septembar 2013 | 12:11

    I Hrvati i Srbi bi trebalo da se rese ove gamadi koja krade i vara na svakom koraku!

  • 7blue

    30. septembar 2013 | 13:14

    Ima toga JAKO PUNO i u našim policijskim sindikatima, samo što ih niko ne kontroliše...na žalost...

  • beast from the East

    30. septembar 2013 | 13:00

    samo bahato !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA