ZBOG VERE: Nigerijci uništili 240.000 flaša piva (VIDEO)

Alkohol je zabranjen prema šerijatskom zakonu koji je u Nigeriji uveden 2001. godine, ali su vlasti "žmurile" na njegovu konzumaciju u hotelima i hrišćanskoj četvrti Sabon Gari

  • 9

Uz povike "Bog je veliki", islamistička policija je, koristeći bager, polomila 240.000 flaša piva, u akciji u gradu Kanou na severu Nigerije.

Alkohol je zabranjen prema šerijatskom zakonu koji je u Nigeriji uveden 2001. godine, ali su vlasti "žmurile" na njegovu konzumaciju u hotelima i hrišćanskoj četvrti Sabon Gari. Načelnik policijskog odbora za verska pitanja pozvao je, na javnom uništavanju, policajce da se obračunaju s konzumiranjem alkohola, preneo je AP.

Barovi u Sabon Gariju bili su meta višestrukih bombaških napada 29. jula kada je poginulo 24 ljudi. Napad su izveli islamski ekstremisti koji su optužili vlasti za nedoslednu primenu šerijatskog zakona koji je na snazi u devet od 37 država u Nigeriji.

Ova država bogata naftom podeljena je između juga, pretežno naseljenog hrišćanima, i severa, uglavnom naseljenog muslimanskim stanovništvom.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA