PEDOFIL: Poljski sveštenik uhapšen zbog silovanja dečaka

Slavomir S. (49) osuđen je na zatvorsku kaznu od osam godina, a zabranjen mu je i pristup žrtvama, koje su u vreme zločina bile mlađe od 15 godina

  • 5

Sveštenik u centralnoj Poljskoj osuđen je na zatvorsku kaznu od osam godina zbog seksualnog zlostavljanja petorice dečaka, objavili su lokalni mediji.

Svešteniku Slavomiru S. (49) je sud takođe zabranio pristup žrtvama, koje su u vreme zločina bile mlađe od 15 godina, kao i da u budućnosti podučava decu, prenela je agencija AP.

Slavomir S., koji je na suđenju izjavio da nije kriv, uhapšen je u aprilu nakon što je jedna od njegovih žrtava rekao da ga je sveštenik zlostavljao 2007. i 2008. godine.

Na suđenju, održanom u gradu Rava Mazovjecka, 90 kilometara jugozapadno od Varšave, izneseno je da je sveštenik zadobio poverenje dečaka tako što im je posuđivao novac i doplaćivao kredit na mobilnim telefonima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    2. decembar 2013 | 18:12

    Neka mi neko objasni kako ti popovi dolaze u kontakt sa decom? Roditelji ih dovode u crkvu i ostavljaju ih sa popovima ili sta? Stvarno mi nije jasno. I sta traze deca u crkvi kog djavola? Neka odrastu pa ako hoce sama da idu, neka ih

  • Hamamski

    2. decembar 2013 | 18:19

    Hodze su gospoda za ove popove!

  • sfrjbih

    2. decembar 2013 | 20:18

    I pravoslavni popovi su pedofili, religija je otrov.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA