Vozač kamiona najbolji na Merlinka festivalu

Tročlani žiri doneo je odluku da kubanski film dobije "Dorotinu cipelicu" i 1.000 evra, kao nagradu za najbolje ostvarenje

  • 0

Peti međunarodni festival LGBT filma "Merlinka" završen je sinoć projekcijom američkog ljubavnog filma "Da, uzimam", u Velikoj sali Doma omladine Beograda.

Za pet dana festivala prikazano je 55 kratkih, igranih i dokumentarnih filmova, a festival je posetilo preko 2.000 ljudi.

Tročlani žiri, koji su činili Dragan Jovićević, urednik kulture nedeljnika NIN, Siniša Milošević, autor emisije "Movieland" i Miško Stevanović, direktor izdavačke kuće "Red Box", doneo je odluku da kubanski film "Vozač kamiona" bude proglašen za najbolji. Film režisera Sebastiana Mila, dobio je "Dorotinu cipelicu" za najbolji kratki igrani film, kao i novčanu nagradu u visini od 1.000 evra.

Sledeći "Merlinka" festival u Beogradu zakazan je za period od 11. do 15. decembra 2014. godine, a istoimeni festival u Sarajevu i Podgorici biće održan u februaru 2014. godine.

Pogledajte nagrađeni film.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA