Saudijac dobio 30 godina zbog protesta!

Osuđeni, čije ime nije objavljeno, proglašen je krivim zbog učešća u protestima u gradu Katifu na istoku zemlje i za pozivanje na povlačenje saudijskih snaga prethodno poslatih u Bahrein

  • 6

Građanin Saudijske Arabije koji pripada šiitskoj manjini u zemlji sa sunitskom većinom osuđen je na 30 godina zatvora zbog nasilja tokom protesta protiv intervencije zvaničnog Rijada u susednom Bahreinu 2011. godine, objavili su lokalni mediji.

Osuđeni, čije ime nije objavljeno, proglašen je krivim zbog učešća u protestima u gradu Katifu na istoku zemlje i za pozivanje na povlačenje saudijskih snaga prethodno poslatih u Bahrein, prenela je agencija AFP.

Saudijska Arabija je pomogla bezbednosnim snagama Bahreina da uguše pobunu šiita, koji su u martu 2011. zatražili demokratske reforme u toj zemlji kojom vladaju suniti, ali većinu čine šiiti. Prema navodima saudijskog lista "Al Hajat", osuđeni je bio optužen za bacanje Molotovljevih koktela na policijske snage koje su intervenisale da bi razbile demonstracije u Katifu.

Protiv presude će se žaliti i optuženi, kao i državni tužilac, koji je tražio smrtnu kaznu, prenose mediji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    23. decembar 2013 | 12:10

    Ameriko, uvedite im sankcije!! Krše ljudska prava!! A, nećete? Dobro..

  • ivan

    23. decembar 2013 | 11:52

    To su Americki saveznici na sirenju "DEMOKRATIJE"

  • bojan

    23. decembar 2013 | 23:04

    Za Pusy riot su napravili haos zbog dve godine robije, ovde cute...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA