Pao helikopter u Francuskoj, četvoro poginulo (FOTO)

Lam Kok (46), kineski milijarder, njegov sin i još dve osobe poginule su kada se srušio helikopter dok je nadletao vinograd u Šato de la Rivieru i za sada je pronađeno samo telo dečaka, dok se za ostalima i dalje traga

  • 1

Francuske vlasti saopštile su danas da su kineski milijarder Lam Kok, njegov 12-godišnji sin i još dve osobe poginule prilikom pada helikoptera koji je leteo iznad vinograda u Bordou, koje je kineski biznismen nedavno kupio.

Vensan Korbel iz regionalne žandarmerije izjavio je da su radnici iz spasilačke službe pronašli telo dečaka i najveći deo helikoptera koji se srušio u reku Dordonja, ali da još traže tela ostalih poginulih. Prema njegovim rečima, još nije poznat uzrok nesreće, preneo je AP.

Korbel je rekao da je helikopter koji se srušio bio u vlasništvu bivšeg vlasnika vinograda Šato de la Rivier Džejmsa Gregoara i da je najverovatnije on njime i upravljao.

U helikopteru su se nalazili i Lamov 12-godišnji sin i prevodilac, dok je njegova supruga u poslednjem trenutku odustala od leta, rekavši da se plaši helikoptera, preneo je Frans pres. Oni su planirali da kratko nadlete vinograd u Šato de la Rivier, a kad se nisu vratili za 20 minuta, prisutni su pozvali hitnu službu.

Na lice mesta došlo je nekoliko helikoptera i oko 100 policajaca. Čamci za spasavanje poslati su pošto je policija primila poziv jednog građanina koji je rekao da se helikopter najverovatnije srušio u reku.

Francuska agencija podseća da je, bizarnom igrom sudbine, bivši vlasnik imanja od 65 hektara koje je Lam kupio poginuo 2002. godine kada se njegov helikopter srušio.

Lam Kok, 46-godišnji direktor grupe "Brilijant" sa sedištem u Hong Kongu, čija su specijalnost luksuzni hoteli u Kini i proizvodnja retkih čajeva, kupio je vinograd Šato de la Rivier sa namerom da zamak u vinogradu pretvori u centar za testiranje skupih vina i čajeva.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • péki

    23. decembar 2013 | 19:51

    Ona se uplasila u zadnjem trenutku i nasledila milijarde.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA